Yläneellä konsertoidaan musiikinopettajan kunniaksi

0
Kari Härkönen oppilaidensa kanssa konsertin jälkeisissä tunnelmissa vuonna 1991. Kuva: Johanna Tiluksen kotialbumi

PÖYTYÄ/Yläne. Iso joukko Yläneen yhtenäiskoulun entisiä oppilaita on koonnut entisen musiikinopettajansa Kari Härkösen 70-vuotisjuhlan kunniaksi juhlakonsertin perjantai-illaksi.

Härkönen opetti musiikkia Yläneen yhtenäiskoulussa vuodesta 1988 aina 2000-luvun alkuun asti. Samoihin aikoihin hän toimi kitaransoiton opettajana myös Turun seudun musiikkiopistossa.

Opetusvuosinaan Härkönen sytytti innostuksen musiikin maailmaan usealle nuorelle, joista moni on löytänyt alalta myös uran ja ammatin. Lavalla nähdään useita hänen oppilaitaan vuosien varrelta muun muassa Kyösti ja Sauli Mäkimattila, Ville ja Jussi Mäkimattila, Jari ja Juho Kulmala, Turo ja Terkko Lento, Mikael Koivisto ja Taija Harinen.

Konsertin tuotto käytetään Yläneen yhtenäiskoulun musiikkitoiminnan tukemiseen.

Ennen varsinaista konserttia juhlaorkesteri Kyösti Mäkimattilan johdolla tarjoaa musiikintäyteisen hetken Yläneen yhtenäiskoulun nykyisille oppilaille. Tilaisuudessa kerrotaan Kyöstin matkasta Yläneen koulunpenkiltä Emma-gaalan tähdeksi ja samalla kannustetaan nuoria musiikkiharrastuksen pariin.

 

Juhlakonsertti pidetään Yläneen yhtenäiskoulun palloiluhallissa (Koulutie 14) perjantaina 18.1. klo 19. Liput: 18 euroa, ennakkoon Omakyläkaupasta Yläneeltä tai konserttipäivänä ovelta. Lipun hinta sisältää kahvitarjoilun ennen konsertin alkua klo 18 alkaen. Konsertissa on lapsille leikkinurkkaus.