Auran kunta kypsyi raisiolaiseen aurausurakoitsijaan – irtisanoi sopimuksen

0

AURA. Auran taajama-alueen kaavateiden lumenauraus ei ole tämän vuoden puolella sujunut kaikilta osin ja kaikilla alueilla ihan toivotulla tavalla. Ongelmat ovat keskittyneet raisiolaisen KV-Koneurakoinnin hoitamille alueille, joissa aliurakoitsijana on toiminut lietolainen FR-kuljetus.

Auran tekninen johtaja Kari Tuohi kertoi, että FR-kuljetus ilmoitti maanantaina lopettavansa Auran alueen hoitamisen tykkänään.

–Sunnuntain auraukset olivat tuolloin vielä hoitamatta, esimerkiksi Metsähalavan alue. Olin yhteydessä KV-Koneurakointiin ja vaadin, että työt pitää hoitaa loppuun. KV-Koneurakointi ilmoitti, että he eivät pysty nyt kesken jääneitä alueita tai tiistain lumisateita hoitamaan.

Sopimuksen mukaan kaavatiet pitää aurata, kun lunta on satanut viisi senttimetriä. Tätä sopimusta urakoitsija ei ole pystynyt noudattamaan.

Tuohen mukaan Auran kunta reklamoi tammikuun aikana useaan otteeseen urakoitsijalle siitä, että alueet on aurattu liian myöhään tai muuten huolimattomasti.

Kunnan tekninen toimi neuvotteli tiistaina Tuomas Kinnarin ja Auran Kuljetuspalvelun kanssa. Yrittäjät ilmoittivat, että he voivat ottaa KV-Koneurakoinnin alueet aurattavakseen lopputalven ajaksi.

Kunnan edustajat ja KV-Koneurakointi pitivät puolestaan keskiviikkona palaverin, jossa kunta sanoi auraussopimuksen irti. Irtisanomisen perusteet olivat selvät.