Auran Valintatalosta tulossa kuntalaisten kohtauspaikka

0
Mitä ikkunaristikon takaa syksyllä löytyy? Auran kulttuuri- ja vapaa-aikasihteeri Marjaana Tamminen toivoo, että ainakin tila nuortenteatterille.

AURA. Auran tekninen lautakunta valmistelee parhaillaan suunnitelmaa, jolla kunnan ostamasta entisen Valintatalon kiinteistöstä muokataan kuntalaisten monikäyttötila. Talon muutostöihin alunperin varattu 10 000 euroa ei tähän riitä, joten viime kädessä suunnitelmien toteutuminen riippuu siitä, hyväksyykö kunnanvaltuusto kokouksessaan hankkeeseen tarvittavan rahoituksen. Alustavien suunnitelmien perusteella valtuusto käsittelee asiaa maaliskuussa.

Suunnitelmissa suurimman osan entisestä myymälätilasta saisivat 138 neliömetrin kokoinen teatteri- ja monikäyttötila sekä vähän pienempi ”kuntalaisten olohuone”.

Myymälätilan kulmaukseen suunnitellaan yrityksille lyhyeksi aikaa vuokrattavaa 82 neliön pop up -liiketilaa sekä muun muassa yhdistysten ja kansalaisopiston käyttöön tarkoitettua 55 neliömetrin toimistotilaa. Rakennuksen takaosaan sijoittuu kuntouttavalle työtoiminnalle varattu 57 neliömetrin tila, kaksi työtoiminnan tarvitsemaa toimistotilaa sekä sosiaalitiloja.

Kunnanjohtaja Mika Joki kertoo suunnitellun teatteritilan olevan tarvittaessa myös muun muassa kansalaisopiston liikuntaryhmien käytössä.

 

Lue lisää 15.02.2019 lehdestä