Elokuva: Aurora
Ohjaaja: Miia Tervo
Pääosissa: Mimosa Willamo, Amir Escandari, Ria Kataja, Chike Ohanwe, Hannu-Pekka Björkman, Oona Airola, Pamela Tola, Miitta Sorvali
Ensi-ilta: 25.1.2019
Kesto: 1 t 46 min

Aurora viettää päivät kynsiä tehden kynsisalongissa parhaan kaverinsa kanssa ja juhlii villisti yöt. Yhden illan päätteeksi Aurora tapaa grillillä Darianin, joka pyytää erikoista palvelusta. Darianin on löydettävä itselleen suomalainen vaimo saadakseen tyttärelleen sekä itselleen turvapaikan Suomesta. Aurora kieltäytyy kosinnastaan omien ongelmiensa sekä suunnitelmiensa vuoksi. Myöhemmin, tavatessaan sattumalta uudestaan, Aurora lupaa auttaa Dariania. Darianin tutustuessa mitä erikoisimpiin vaimoehdokkaisiin, Auroran ja Darianin välit lämpenevät.

Auroran kamppailessa ongelmiensa kanssa ja juhliessa yökerhoilla, Darianille löytyy sopiva vaimoehdokas.

Miia Tervon ohjaama ja käsikirjoittama Aurora-elokuva oli mukaansa tempaava. Aurorassa ei naurulta säästytty, vaikka itse aihe oli kuitenkin koskettava. Elokuvassa käsitellään suomalaista melankoliaa, alkoholismia ja yksinäisyyttä, jotka ohjaavat myös Auroran elämää. Auroran on vaikea päästä eroon ”juomalla murheet pois” -tavasta, mikä vaikuttaa hänen vanhoihin ja uusiin ihmissuhteisiinsa sekä rahatilanteeseensa.

Elokuvassa on monia tunteikkaita hetkiä, mutta räiskyvällä huumorilla siitä on saatu erittäin miellyttävä ja raskaat aiheetkin tuntuvat huumorin ansiosta kevyemmiltä.

Mielestäni elokuva sopii kaikille nuorille, jotka ovat kiinnostuneita nuoren naisen elämästä sekä onnellisista rappiotarinoista. Elokuvassa sai myös nauttia suomalaisesta musiikista monissa eri kohtauksissa, mikä oli mielestäni erittäin suuri plussa. (I.M.)
Tuomio: 4,5 tähteä

Arvosteluasteikko

* * * * *  unohtumaton
* * * *  hieno
* * *  kannattaa katsoa
* *  kannattaa katsoa, jos vaihtoehtona on täydellinen tylsistyminen
*  ei kannata katsoa, vaikka vaihtoehtona olisi täydellinen tylsistyminen

Smash on Auranmaan Viikkolehden nuortensivu.