Elokuva: Bird Box
Genre: draama, kauhu, scifi
Ohjaaja: Susanne Bier
Käsikirjoittajat: Eric Heisserer, Josh Malerman
Rooleissa: B.D. Wong, Danielle Macdonald, Jacki Weaver, John Malkovich, Lil Rel Howery, Machine Gun Kelly, Rosa Salazar, Sandra Bullock, Sarah Paulson, Tom Hollander, Trevante Rhodes

Kovassa huudossa ollut, joulukuussa ilmestynyt Bird Box oli elokuva, jonka katsomista olin odottanut jo jonkun aikaa. Joka puolella kehutusta leffasta kehittyi omanlaisensa ennakkokäsitys, koska useat kertoivat elokuvan olleen jännittävä, jopa ahdistavakin.

Alku vaikutti melko lupaavalta, mutta pian kuitenkin koko elokuvan idea levisi käsiin, koska hyppiminen eri ajanjaksojen välillä aiheutti juonipaljastuksia – pystyi melkein arvaamaan, miten juoni tulee kulkemaan eteenpäin. Välissä oli myös pitkiä aikoja, kun ei tapahtunut oikeastaan mitään ja tuntui, kuin kaikki tapahtumat olisivat ajoittuneet suuriin, yksittäisiin ryppäisiin.

Elokuvan juoni oli kuitenkin mielenkiintoisen oloinen ja ideana se vaikutti hyvältä, mutta omasta mielestäni toteutus ei oikein toiminut. Erilaisella tavalla toteutettuna Bird Box olisi ollut varmasti tosi hyvä ja mielenkiintoinen, eli maineensa veroinen. Näyttelijät hoitivat hommansa kuitenkin hyvin ja sopivat elokuvaan, ja jo alusta asti heistä pystyi muovaamaan oman mielipiteen. Joillekin Bird Box toki voi tarjota elämyksen, mutta itselleni se oli melkoinen pettymys. (E.L.)
Tuomio: 2,5 tähteä

 

Arvosteluasteikko

* * * * * unohtumaton
* * * * hieno
* * * kannattaa katsoa
* * kannattaa katsoa, jos vaihtoehtona on täydellinen tylsistyminen
* ei kannata katsoa, vaikka vaihtoehtona olisi täydellinen tylsistyminen

 

Smash on Auranmaan Viikkolehden nuortensivu.