Peurakolarien määrä jatkoi kasvuaan Auranmaalla

0
Muun muassa Aurassa 5. marraskuuta sattuneessa peurakolarissa henkilöauto kärsi tuntuvia vahinkoja. Kuva: Simo Päivärinta

AURANMAA. Auranmaan maanteillä kolisi viime vuonna 449 peurakolaria. Määrä on 65 enemmän kuin edellisvuonna ja 137 enemmän kuin vuonna 2016. Alueen peurakolarien määrä on ollut jatkuvassa kasvussa jo vuosien ajan.

Loimaan poliisiaseman alueen epävirallisen peurakolaritilaston mukaan Auranmaan kolarialttein kunta on pinta-alaltaan laaja Pöytyä, jossa sattui viime vuonna 222 peurakolaria. Riskialttiimpia liikenneväyliä ovat vilkkaat valtatie 9, kantatie 41 ja seututie 204, mutta kolareita sattuu tiuhaan myös pienemmillä maanteillä. Samoin Koskella, Marttilassa ja Tarvasjoella peurakolareita tapahtuu valtatien lisäksi myös vähemmän liikennöidyillä teillä.

Oripäässä sattui viime vuonna 68 peurakolaria, samoin Koskella. Marttilan kolarimäärä oli 57 ja Auran 34. Pöytyällä kirjattiin neljä hirvikolaria, Koskella kaksi ja Oripäässä yksi. Kauriskolarit olivat vielä melko harvinaisia tapauksia, vaikka kauriiden määrä on kasvussa.