Hanna Heleniuksesta vuoden puutarhuri

0
Hanna Helenius palkittiin Piha & Puutarha -messuilla Turussa. Kuva: Taina Pärkö-Luotonen

PÖYTYÄ/Riihikoski. Lounais-Suomen Puutarhayhdistys on nimennyt tämän vuoden Vuoden Puutarhuriksi kauppapuutarhuri Hanna Heleniuksen Pöytyältä.
Hän syntyi vuonna 1982 puutarhaperheeseen Pöytyän Riihikoskella. Perheyrityksellä Piltin Kauppapuutarhalla oli jo siihen mennessä monien muutosten sävyttämä historia. Ensimmäiset kasvihuoneet rakensivat Hannan isovanhemmat vuonna 1953.

Hanna Heleniuksen merkitys puutarha-alalle ei rajoitu vain oman puutarhan innovatiiviseen kehittämiseen, sillä hän on mukana oman alansa järjestötyössä. Helenius on toiminut viime vuodet kasvihuoneviljelijäin järjestön Kauppapuutarhaliiton Varsinais-Suomen piirin puheenjohtajana ja valtakunnallisessa järjestössä hallintoneuvoston jäsenenä.

 

Lue lisää 02.04.2019 lehdestä