MunKlinikka jatkuu ainakin tämän vuoden

0
Vastaava sairaanhoitaja Suvi Hakala näyttää jättikokoiselta tabletilta kuinka MunKlinikka toimii. Kuva: AVL:n arkisto

PÖYTYÄ, AURA. Pöytyällä ja Aurassa käytössä oleva MunKlinikka-palvelun jatkuminen ja rahoitus on turvattu ainakin kuluvan vuoden loppuun, vaikka hallituksen sote-uudistus kaatuikin. Viime kesänä aloittanut MunKlinikka-palvelu on ollut sote- ja maakuntauudistukseen kuuluva pilottihanke. Muualla maakunnassa ei vastaavaa kokeilua ole käynnissä.

Palvelun avulla potilas voi keskustella sairaanhoitajan kanssa tietokoneen välityksellä eli chattailla. Palvelu on avoinna arkisin kello 8–16. Tarvittaessa, vahvan tunnistautumisen jälkeen, hoitaja voi avata myös videoyhteyden.

Terveyskeskuskuntayhtymän johtava lääkäri Pirjo Hiltunen kertoo olevansa tyytyväinen siihen, miten ihmiset ovat löytäneet MunKlinikka-palvelun.

–Palvelu on vakiinnuttanut asemansa neuvontakanavana, jonka avulla pystytään jakamaan tietoa monella tavoin. Viimeisimpänä palveluun tuli mukaan kotihoito kuluvan vuoden helmikuussa.

Hallituksen sote-uudistuksen kaatuminen ei muutenkaan aiheuta terveyskeskuskuntayhtymässä asiakkaille näkyviä muutoksia.

–Meiltä on edustajia erilaisissa maakunnallisissa työryhmissä, jotka pohtivat palveluiden kehittämistä ja niiden työhön soten kaatumisella on jonkin verran vaikutusta. Yhteistyö ja kehittämistyö maakunnassa kuitenkin jatkuvat kaikesta huolimatta, Hiltunen painottaa.