Vanhempainyhdistykset haluavat kaikki Elisenvaaran koulutilat viipaleisiin

0
Elisenvaaran koulun rehtori Mika Virtanen ja lukion rehtori Outi Jalonen eivät ole saaneet sisäilmasta oireita, mutta kehnoksi he sen laadun tietävät. Asian kanssa joutuvat pärjäämään myös ylioppilaskirjoituksiin osallistuvat abiturientit.

PÖYTYÄ/Kyrö. Pöytyän kunnanhallitus käsittelee maanantaina Elisenvaaran koulun ja Kyrön koulun vanhempainyhdistysten keräämää adressia, jossa vaaditaan kaiken Elisenvaaran koulussa annettavan opetuksen siirtämistä viipalekoulun tiloihin.

Adressissa todetaan, että vanhasta koulussa vielä käytössä olevien tilojen huono sisäilma aiheuttaa oireita useille niitä käyttäville oppilaille, opettajille ja iltakäyttäjille.

Oirekuvauksina on adressin mukaan ollut muun muassa päänsärkyä, tukkoisuutta, hengitystieoireita, vaikeita ihottumia sekä lastenreumaa.

Kunnan nykyisten suunnitelmien mukaan Eilisenvaarassa käytössä olevista tiloista ainoastaan fysiikan ja kemian luokka siirtyvät jo ensi syksynä viipalekoulun nykyisiin tiloihin, kun niitä vapautuu sieltä Riihikosken koulun valmistumisen myötä.

Osa Elisenvaarasta vielä käytössä olevista koulutiloista poistuu käytöstä neljännen viipalekoulun tulon myötä tammikuussa 2020, mutta ruokasali, kotitalousluokat ja jakelukeittiö pysyvät käytössä siihen saakka, että uusi koulu valmistuu.

 

Adressiin kerätään nimiä Kyrön ja Riihikosken terveysasemilla sekä useissa kyröläisissä liikkeissä esillä olevilla listoilla ja myös verkossa osoitteessa www.adressit.com
Keräys jatkuu maanantaihin kello 12 saakka.

 

Lue lisää 22.03.2019 lehdestä