FC KyPSin jalkapallokausi alkamassa – naiset paikkaavat miesten taukoa

0

PÖYTYÄ/Kyrö. Viime vuonna Miesten Kutosessa kolmanneksi sijoittunut FC KyPSin edustusjoukkue viettää välikautta, mutta FC KyPSin naiset palaa Länsi-Suomen jalkapallokentille 8v8-sarjassa. Vuosien odotus palkitaan, sillä viimeksi Kyrön naiset ovat osallistuneet piirisarjaan vuonna 2012.

Tällä hetkellä mukana joukkueessa on toistakymmentä eri-ikäistä naista, joista vuoden 2012 joukkueesta on viitisen pelaajaa. Harjoitukset pidetään kaksi kertaa viikossa Marttilan KHT:llä, jossa myös ensimmäinen kotipeli pelataan. Toukokuussa oman kentän kuivuttua siirrytään Kyrön nurmelle.

KyPSin naiset aikovat treenata ja pelata tosissaan, mutta huumori ja pilke silmäkulmassa sekä kentällä että sen ulkopuolella. Tarkoituksena on pitää hauskaa ja liikkua yhdessä. Mikä parasta, vielä on mahdollisuus liittyä mukaan tähän iloiseen porukkaan.

 

Kaksi juniorijoukkuetta

FC KyPSin vihreämustissa paidoissa piirisarjan aloittaa tänä keväänä kaksi juniorijoukkuetta. Viime vuoden Ykkösen mestarijoukkue koettaa siipiään yhtä sarjaporrasta ylempänä P14-Liigassa, jossa vastaan asettuvat Länsi-Suomen kovimmat joukkueet. Omat haasteensa tuo siirtyminen isoon kenttään ja maaleihin, mutta kyröläiset antavat taas varmasti kovan vastuksen suurempien seurojen joukkueille. Tästä on muille varoituksena juuri voitettu Maskun talvisarjan hopeinen pokaali.

Uutena joukkueena FC KyPSissä on aloittanut PT07/08, joka osallistuu Länsi-Suomen Kakkoseen. Tässä joukkueessa pelaa jalkapalloharrastuksensa aloittaneita vuosina 2007–08-syntyneitä tyttöjä ja poikia. Marttilan Murron kanssa solmittu yhteistyö takaa hyvät toimintaedellytykset kummallekin joukkueelle ja mahdollistaa pelaajavaihdon puolin ja toisin.

Naisten joukkueen tavoin juniorijoukkueisiin mahtuu uusia pelaajia: 11–12-vuotiaita tyttöjä ja poikia sekä 13–15-vuotiaita poikia. Myös valmennuksesta tai muusta seuratoiminnasta kiinnostuneet aikuiset ovat tervetulleita toimimaan mukavaan porukkaan hyvän harrastuksen pariin.

Naisten ensimmäinen kotiottelu Turun Pyrkivää vastaan pelataan sunnuntaina 28.4. Marttilan KHT:llä klo 13.15. Vastaavasti P14-Liigan ja P12-Kakkosen ensimmäiset kotiottelut otellaan Kyrön nurmella sunnuntaina 5.5. klo 15 alkaen. Peleihin on vapaa pääsy ja paikalla on buffetti. Kaikki ottelut löytyvät seuran nettisivuilta.