Jäikö pääsiäisestä ylitse pääsiäismunia ja suklaita? Suussa sulavalla suklaamunabrowniella niistä pääsee herkullisesti eroon! Sisältä hieman kostea, Kinder-patukoilla viimeistelty suklaaherkku vie ruokailijan kielen mennessään. Päälle ripotellut suklaamunan palaset viimeistelevät herkullisen jälkiruoan.
Smash testasi herkun ja antoi täydet pisteet: viisi tähteä. (E.M.)

 

Resepti

4 munaa
3 dl sokeria
200 g tummaa suklaata
150 g margariinia
6 Kinder-patukkaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
2 dl vehnäjauhoa
Koristeluun:
3 Kindermunaa

1) Säädä uuni 190 asteeseen. Vuoraa noin 20×30 cm kokoinen uunivuoka leivinpaperilla.
2) Taita Kinder-patukat paloiksi ja puolita palat. Sulata rasva kattilassa ja lisää tumma suklaa paloiteltuna joukkoon.
3) Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää voisuklaa sekaan.
4) Vatkaa kananmunien rakenne rikki ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
5) Kaada taikina vuokaan. Ripottele Kinder-patukkapalat päälle.
6) Kypsennä suklaamunabrownieta uunissa noin 10–15 minuuttia. Anna jäähtyä.
7) Lisää jäähtyneen brownien päälle suklaamunan palat.
8) Nauti!

Tuomio: * * * * *

 

Arvosteluasteikko

* * * * *  herkullista
* * * *  ihan hyvää
* * *  kannattaa maistaa
* *  kannattaa maistaa, jos vaihtoehtona on silakkalaatikko
*  ei kannata maistaa, vaikka vaihtoehtona olisi silakkalaatikko

 

Smash on Auranmaan Viikkolehden nuortensivu.