Pelloilla on jo vilskettä – Petri Laine aloitti ohrankylvöllä

0
Maanviljelijä Petri Laine pääsi kylvötöihin tiistaina. Keväinen urakka Korkeakoskella alkoi ohrankylvöllä. Kuva: Jorma Kaarto

AURANMAA. Auranmaalaisilla pelloilla on tehty toukotöitä jo pääsiäisestä lähtien, joten pelloille lähdettiin pitkälti toista viikkoa viime vuotta aikaisemmin. Viimekeväiset kokemukset kuivuudesta antavat aihetta kiireeseen.

–Routaa oli talvella vain parikymmentä senttiä ja se suli jo huhtikuun alussa, kertoo Pro Agria Länsi-Suomen Varsinais-Suomen alueen asiantuntija Simo Saarikallio.

–Pellot ovat nyt enimmäkseen pinnalta kuivia ja vähän nihkeitä alta, kosteutta ei oikein ole ja näyttää siltä, että luvatut sateetkin katoavat, Saarikallio ounasteli.

Maanviljelijä Petri Laine teki ohrakylvöjä Yläneenjokivarressa Korkeakoskella tiistaina illansuussa. Lievästi jokirantaan viettävillä Korkeakosken pelloilla päästään perinteisesti toukotöihin jokseenkin varhain, jos säät suosivat.

–Tosin viime keväänä tein ensimmäiset kylvöt vasta 8. toukokuuta, joten nyt tässä ollaan pari viikkoa siitä edellä. Toivottavasti takatalvi ei pääse yllättämään, Laine sanaili kylvöjen lomassa.

 

Lue lisää 26.04.2019 lehdestä