Poropeukalokin selviytyy helppohoitoista huonekasveista

0
Leena Hakalan mukaan tulilatva on maailman helpoin kukka. Sen voi viedä ulos toukokuusta lokakuuhun.

AURA. Ne, joille jokakeväinen mullanvaihto on täydellistä pakkopullaa, voivat nyt huokaista helpotuksesta. Sitä ei nimittäin olekaan pakko tehdä joka vuosi. Ainakin, jos uskoo Auran Marttojen viherkasvi-illassa puhunutta Leena Hakalaa. Ja, miksei uskoisi, sillä onhan hänellä takanaan lähes 30 vuoden kukkakauppayrittäjän ura.

Nopeakasvuiset kukat, kuten vaikkapa se mummon pelargonia, vaativat mullanvaihdon joka vuosi, mutta muuten riittää harvempikin tahti. Ja, jos ei millään muiden kiireidensä vuoksi ehdi juuri nyt niitä multia vaihdella, niin toukokuussakin vielä ehtii.

Kasvikunnassa on monenlaista kasvajaa, osa niistä ovat helpompia ja osa vaativampia. Yksi helpoimmasta päästä oleva on rönsylilja, joka tunnetaan myös hyvänä huoneilman puhdistajana.

–Se on takuuvarma kasvi, ja sopii erityisesti makuuhuoneeseen. Sen multia ei tarvitse kauhean usein vaihtaa, lisää vain tarvittaessa, Hakala kertoi.

Lisäksi se lähtee juurtumaan helposti rönsyistä, ja niitä istutetaan neljä tai viisi samaan purkkiin.

Maailman helpoin kasvi puolestaan on Hakalan mukaan tulilatva, jonka voi viedä toukokuusta lokakuuhun uloskin.

–Se tykkää pimeästä niin, että on 12 tuntia valoa ja 12 tuntia pimeää.

Myös anopinkieli on mahdottoman helppo ja sopii poropeukaloisimmallekin viherpeukalolle.

–Sille riittää hyvin, hyvin harva kastelu. Puolikin vuotta voi olla kastelematta. Ja, kun purkki tulee täyteen, se vaihdetaan isompaan ja lisätään multaa, Leena Hakala tiesi kertoa.
Sari Holappa

 

Lue lisää 02.04.2019 lehdestä