Pöytyällä kolme äänestyspaikkaa sunnuntaina – vaalihuoneistot avautuvat kello yhdeksältä

0

Eduskuntavaalien varsinainen äänestyspäivä on sunnuntaina. Vaalihuoneistot avautuvat 14. huhtikuuta aamuyhdeksältä. Äänestys jatkuu kello kahdeksaan illalla.

Pöytyäläisistä 37,7 prosenttia on äänestänyt eduskuntavaaleissa ennakkoon. Pöytyällä on kaikkiaan 6 297 äänioikeutettua näissä vaaleissa.

Vaalipäivänä äänioikeutettu saa äänestää vain omassa äänestyspaikassaan. Vaalipäivän äänestyspaikka mainitaan äänioikeutetun postitse saamassa ilmoituskortissa.

Pöytyällä äänestyspaikkoja on yhteensä 3:

  • 001 Riihikoski Kisariihi, Yläneentie 14, 21870 Riihikoski
  • 002 Kyrö Kyrön toimipiste, Kehityksentie 6, 21800 Kyrö
  • 003 Yläne Yläneen toimipiste, Kuntolantie 4, 21900 Yläne

 

ÄÄNESTYSPAIKALLA pitää todistaa henkilöllisyytensä. Äänestäjällä pitää olla mukana kuvallinen henkilöllisyystodistus, esimerkiksi sirullinen henkilökortti, ajokortti tai passi.

Mikäli äänestyspaikalla on jonoa kello 20, saavat kaikki siihen mennessä paikalle saapuneet äänestää rauhassa ennen äänestystoimituksen lopettamista, muistuttaa oikeusministeriö.

 

VOIT SEURATA eduskuntavaalien tuloslaskentaa paikallisesti verkkosivuillamme. Vaalipiirilautakunnat aloittavat ennakkoäänten laskennan sunnuntaina puolen päivän jälkeen.

Ennakkoäänet pyritään laskemaan niin, että ennakkoäänestyksen tulos olisi valmis kello 20:een mennessä. Tätä ennen vaalipiirilautakunnat eivät saa antaa mitään tietoja laskentapaikan ulkopuolelle laskennan edistymisestä.

Ennakkoäänestyksen suosio on ollut nousussa, ja on ennakoitu, että Uudenmaan ennakkoääniä ei saada välttämättä laskettua vielä kello 20 mennessä.