Pöytyän museopappila saa maalia pintaansa

0
Pöytyän kotiseutuyhdistyksen sihteeri-rahastonhoitaja Pertti Mäki-Uotila sekä puheenjohtaja Anu Terho maalausta kovasti kaipaavan museopappilan seinän äärellä.

PÖYTYÄ. Pöytyän museopappila näyttää todennäköisesti ainakin julkisivultaan ensi kesän jälkeen paljon nykyistä edustavammalta. Museovirasto on myöntänyt 8000 euroa rakennuksen maalaustöihin.

–Nyt saadulla rahalla saadaan toivottavasti julkisivun pohja- ja maalaustyöt tehtyä ensi kesänä, jos ikkunoiden kunnostusta ei lasketa mukaan. Koko urakan alustava kustannusarvio on 38 000, joten tällä vauhdilla siihen menee kyllä useita vuosia. Ensi vuonna on tarkoitus hakea lisää avustuksia maalaukseen, kertoo Pöytyän kotiseutuyhdistyksen sihteeri-rahastonhoitaja Pertti Mäki-Uotila.

Seinien pohja- ja maalaustyöt on tarkoitus teettää ammattilaisella, mutta rakennuksen 34 ikkunan osalta selvitetään myös mahdollisuutta yhteistyöhön työpajojen kanssa.

Myös rakennuksen omistavalta seurakunnalta on haettu avustusta. Rakennuksen omistaa seurakunta, mutta sitä hallinnoi kotiseutuyhdistys, jonka kontolla on myös Reppuniemen ulkomuseoalue.

 

Lue lisää 30.04.2019 lehdestä