Sinikka Koivusella on vitriineissään 10 000 kappaleen yllätyskokoelma Kinder-munista. Koivunen on tehnyt pitkän uran pankkivirkailijana ja vuonna 1997 hänen Kinder-yllätyksensä olivat jo pankissa esittelyssä. Kokoelma on karttunut, kun moni asiakas on tuonut hänelle yllätykset tiskille.

Lämpimät kevätpäivän ovat innostaneet väen ulos. Viikon kuvissa kunnostetaan venetolppia, seurataan muuttolintujen valtavia parvia, ulkoillaan päiväkotilasten kanssa ja avataan karavaanarikausi.

VIIKON KUVAT on yhdeksän sanomalehden yhteinen juttusarja, joka esittelee kohokohtia viikon uutiskuvista ja puheenaiheista. Katso kuvat ja lue tarinat.

 

VALTAVA HANHIPARVI LOIMAAN PELLOILLA. Maanantaina Matti ja Elisa Rantalan naapuri soitti ja varoitti arviolta yli tuhannen hanhen syövän heidän pellollaan syysvehnän oraita. Hanhet olivat syöneet noin 8,5 hehtaarin alueella. Luontoharrastaja kertoo hanhien olevan uusi ilmiö Loimaan seudulla, sillä aiemmin niiden muuttoreitit kulkivat idempää. Tämä Hanhiparvi liihotti tiistaina Mälläisissä, Loimijoen tuntumassa. Kuva: Lari Kiviranta, Loimaan Lehti.

 

VAUNUKAUSI ALKOI. Pitkäperjantaina Krapurannan karavaanialueella Oripäässä kävi vilske kun karavaanarit aloittelivat vaunukauttaan talkoillen ja siivoillen. Seitsenhenkisen Yli-Nissilän perheen vaunussa riittää aina tunnelmaa, kun kaikki ahtautuvat sisälle. –Onhan monien asioiden tekeminen vaunulla haastavampaa ja vaatii suunnittelua, mutta se on sen arvoista, Kirsi ja Olli Yli-Nissilä kertoivat Ellan, 10, Mintun, 3, ja Nita-koiran leikkiessä pihamaalla. Kuva: Tuomas Honkasalo, Auranmaan Viikkolehti.

 

JOKA PÄIVÄ PÄÄSIÄINEN. Salolainen Sinikka Koivunen availee Kinder-munia ympäri vuoden. Koivusen huikeaan 10 000 kappaleen yllätyskokoelmaan kuuluu tuttujen munien lisäksi myös keskikokoisten ja suurten Kinder-munien yllätyksiä. Koivunen on tehnyt pitkän uran pankkivirkailijana ja vuonna 1997 hänen Kinder-yllätyksensä olivat jo pankissa esittelyssä. Moni asiakas on sen jälkeen tuonut hänelle yllätyksiä tiskille. Kuva: Kirsi-Maarit Venetpalo, Salon Seudun Sanomat.

 

PRONSSIT KAULASSA. Someron Voima Futsal päätti liigakautensa riemukkaisiin tunnelmiin lauantaina Espoossa. Somerolaisjoukkue juhli pronssimitalit kaulassaan. Pronssi on SoVon liigahistoriassa toinen. Kuva: Somero-lehti.

 

LEEVI KERÄÄ TARROJA TIETEEN NIMISSÄ. Lapsiperheet toimivat ainutlaatuisena tiedonlähteenä turkulaisessa Finnbrain-tutkimuksessa. Finnbrain tutkii muun muassa raskausajan stressin, geenien ja ympäristön vaikutusta lapsen kehitykseen. Mukana on noin 4 000 perhettä Turusta, lähikunnista ja Ahvenanmaalta. Kun Leevi Lehtoselle tehtiin vauvana silmänliiketutkimus ensimmäistä kertaa, otsaan laitettava tarra ei millään pysynyt paikallaan. Nyt viisivuotiaana tutkimus sujui hienosti. Kuva: Riitta Salmi, Turun Sanomat.

 

NOIDAN KISSAA SILITTÄMÄSSÄ. Uudenkaupungin keskusta täyttyi lauantaina ihmisistä, kun perintekäs lankalauantain pop up -tapahtuma innosti yritykset, yhdistykset ja ykstyishenkilöt pystyttämään erilaisia myynti- ja puuhapisteitä. 4-vuotias Ilona Roos kävi silittämässä Akuliina-noidan kissaa ja esitteli noidalle myös oman kissanpentunsa. Kuva: Päivi Sappinen, Uudenkaupungin Sanomat.

 

TUORETTA HUMALAA. Tuorehumalaoluita ei ole juuri valmistettu Suomessa. Ainutlaatuisen oluttyypin on lanseerannut Piikkiön Tuorlassa toimiva pienpanimo, Kuninkaantien panimo. Panimon uudessa oluessa on käytetty täysin kotimaista humalaa. Chinook-humalan on kasvattanut piikkiöläinen Merivuoren puutarha. Panimomestari Niko Hurskainen käytti oluen keittoon juuri poimittua tuoretta humalasatoa viime marraskuussa. Kuva: Jan Sundman, Kunnallislehti.

 

YKSIÖT SELLIIN. Turun Kakolan Pohjoisselli oli aikoinaan yksi vankilan ankeimmista osastoista. Nyt Graniittilinnan viiksirakennukseen on valmistumassa hulppeita yksiöitä, joiden rappukäytävä huokuu melko ankeaakin historiaa. Aivan asuntojen ulkopuolelle rakennetaan kylpylää, joka on suunniteltu puhtaasti aikuiseen makuun. Daniel Sandell työstää käytävän seinää. Kuva: Riitta Salmi, Turun Sanomat.

 

VENEKESÄ TULEE. Rasmus Näse vietti pääsiäisen pienellä lautalla ja kunnosti Aurajoen vierasvenesataman tolppia. Huonokuntoiset osat uusitaan, ja tolpat saavat uuden turkoosin maalipinnan. Kuva: Jari Laurikko, Turun Sanomat.

 

ODOTETTU VIERAS. Salon seurakunnan koulupappi Ville Väänänen on aina tervetullut Moision koulun 10-luokkaan. Tuomas Uotila edessä, Waltteri Honkavuo, opettaja Sanna Nirhamo ja Antti Kurki tietävät, että Väänäsen kanssa voi jutella kevyistä ja vakavista asioista. Väänänen lienee ainutlaatuinen Suomessa, Salon seurakunnassa ei ole tiedossa muita seurakuntia, joissa olisi kokopäiväinen koulupappi. Kuva: Minna Määttänen, Salon Seudun Sanomat.

 

TURKULAISET DISKOTANSSIN HUIPULLA. Ellen Virtanen ja Matilda Salo ovat saavuttaneet diskotanssissa menestystä, sillä tyttöjen kauloihin on viime vuosina ripustettu SM-kultaa, PM-kultaa ja kirkkaimpana kruununa junioreiden MM-pronssia viime lokakuussa. Diskotanssia voi luonnehtia erittäin fyysiseksi, akrobatiaa, notkeutta ja kovaa kuntoa vaativaksi urheilulajiksi, jossa on paljon samaa kuin kilpa-aerobicissa. Kuva: Mikael Rydenfelt, Turun Sanomat.

 

MISSÄ PERUNA KASVAA. Sateenkaari Koton päiväkodin lapset kevätseikkailivat Kupittaan siirtolapuutarhassa Turussa. Päivän aikana lasten luontosuhde vahvistui leikin ja oivaltamisen kautta. Selville kävi esimerkiksi se, missä perunat kasvavat ja millaisessa pensaassa viinimarjat kypsyvät. Lauri tutustuu tarkemmin talventörröttäjiin Ainin vahtiessa taustalla. Kuva: Jori Liimatainen, Turun Sanomat.

 

LUKUMUMMIN KANSSA. Ekaluokkalainen Jami Lindén ja Elina Mämmi lukevat kirjoja kerran viikossa yhdessä. Lukumummi ja -vaari -toiminnassa on kyse ennen kaikkea luetun ymmärtämisestä. Mämmi kyselee Lindéniltä aika-ajoin tekstin sanojen merkityksiä, jotta sanavarasto karttuisi. Kuva: Jan Sundman, Kaarina-Lehti.

 

PÄÄSIÄISNÄYTELMÄ. Laitilassa tehtiin näytelmä Markuksen evankeliumista. Matti Varjonen näytteli Jeesusta edellisen kerran vuonna 1996, joten rooli meni harrastajanäyttelijän mukaan ”vanhasta muistista”. Teatteriryhmän seuraava projektikin on selvillä, Viikinki-jumalanpalvelus. Kuva: Asko Tanhuanpää, Laitilan Sanomat.

 

 

Viikon kuvat -sarjassa mukana olevat lehdet:

  • Auranmaan Viikkolehti, Kaarina-lehti, Kunnallislehti, Laitilan Sanomat, Loimaan lehti, Paikallislehti Somero, Salon Seudun Sanomat, Turun Sanomat ja Uudenkaupungin Sanomat.