Aura ei aio lähteä tonttihalpuutuksiin, mutta toivoo tonttikauppaan piristystä

0
Auran kunnanjohtaja Mika Joki ja rakennustarkastaja Pentti Urho olivat lauantaina Järykselän tonttitapahtumassa paikalla vastailemassa kysymyksiin.

AURA. Auran Järykselässä markkinoitiin viime lauantaina uutta asuinaluetta, johon kuuluu 14 suurehkoa tonttia. Auran kirkolla maaseudun rauhassa sijaitsevan alueen tontit ovat noin 2000 neliönmetrin tontteja, osa jopa yli 2700 neliömetriä. Reiluilla tonteilla ja reiluilla hinnoilla pyritään luomaan Auran kirkolle uutta virettä.

Tonttihinnaksi Järykselässä muodostuu noin kuusi euroa neliömetriltä, joten hinta ei pitäisi olla kynnyskysymys tontin ostamisessa. Tonttihinta jää Aurassa muutenkin alle 20 euron neliömetriltä.

–Auran kunnalla on omakotitalotontteja myynnissä tällä hetkellä noin 30 kappaletta, joista 13 on keskustassa Pikku-Lahdon alueella, 14 kirkolla täällä Järykselässä ja pari satunnaista muualla. Ensi keväänä valmistuu kunnallistekniikka Säästökallion jatkoalueelle, josta saadaan myyntiin noin 20 tonttia, tiivistää kunnanjohtaja Mika Joki Auran tonttitarjonnan.

Suomen itsenäisyyden juhlavuonna naapurikunnissa tarjottiin tontteja jopa eurolla. Aura tarjosi silloin 25 prosentin alennuksen tonteistaan.

–Aurassa ei olla suunniteltu tuollaista miltei ilmaista tonttimyyntiä. Se saattaa vaikuttaa jo mielikuviin siitä, että miksi näin halvalla myydään. Sellainen voi vaikuttaa kunnan imagoon. Meillä on jo muutenkin halvat tonttihinnat.
Tuomas Honkasalo

 

Lue lisää 21.05.2019 lehdestä