Kunnanvaltuusto näytti punaista Yläneen tekonurmelle

0
Yläneen tekonurmikenttää suunniteltiin näihin maisemiin Virtalan pellolle yhtenäiskoulun tuntumaan liikunta-alueeksi kaavoitetulle alueelle.

PÖYTYÄ/Yläne. Pöytyän kunnanvaltuusto merkitsi melkein uneliaissa tunnelmissa tiedokseen Elisenvaaran yhtenäiskoulun ja lukion kiinteistöleasingrahoituksen, jonka kokonaisarvo on 18 miljoonaa euroa. Ilmapiiri sähköistyi tuntuvasti, kun esityslistalla edettiin Yläneelle suunnitellun tekonurmikentän lisämäärärahaan.

Valtuusto torjui kunnanhallituksen enemmistön esittämän 77 000 euron lisärahan äänin 21–13. Isoista investoinneista johtuvilla säästösyillä perusteltu torjuntapäätös saattoi tietää koko kenttähankkeen raukeamista.

Talousarviossa hankkeeseen oli varattu kunnan osuudeksi alunperin 200 000 euroa. Mutka tuli matkaan siinä vaiheessa, kun Lounais-Suomen aluehallintovirasto ilmoitti, että tekonurmikentän kustannusarvioon pitää sisällyttää myös alueen aitaaminen ja valaiseminen, jotta hanke voisi saada valtionapua.

–Harmi, että kenttää on suunniteltu väärään paikkaan eli Yläneelle, Markku Autio (kesk) ironisoi. Hän ihmetteli, että kaksi vuotta kunnan päätöksentekoelimissä pyörinyt asia koetaan yhtäkkiä vääräksi. Autio peräsi päätöksentekoon johdonmukaisuutta.

 

Lue lisää 03.05.2019 lehdestä