Tuore suomalainen artisti Pins.ku aloitti uransa viime vuonna. Aiemmin jo Youtubesta tutun henkilön musiikki herätti mielenkiintoni, ja kun artisti pisti toukokuun puolessavälissä ulos kaksi uutta biisiä, olin ensimmäisten joukossa niitä kuuntelemassa.

Singlet ”vihaa mua” ja ”fuk(u)boi” noudattavat melko samaa teemaa kuin Pins.kun aiempikin tuotanto, mutta erottuvat kuitenkin edukseen olemalla menevämpiä kuin edellinen biisi, joka oli rauhallisemmalla melodialla varustettu. ”Vihaa mua” sisälsi melko yksinkertaisen melodian, jota kuitenkin värittivät eri kohokohdat ja hokemat, kun taas ”fuk(u)boi” oli temmoltaan hieman menevämpi ja jollain tavalla myös selkeämpi. Jälkimmäinen oli myös sanoituksiltaan omasta mielestäni monipuolisempi.

Mikään kolmesta artistin jo ulos tulleesta biisistä ei kuitenkaan avautunut ensimmäisellä kuuntelukerralla, vaan vasta useamman toiston jälkeen niiden ideaan pääsi sisälle, mutta tämä ei ole mitenkään tavatonta; usein juuri niin käy. Monelle kappaleelle pitää antaa muutama mahdollisuus ennen lopullista tuomiota. Kuitenkin kun biiseistä pääsi perille, pyörivät ne itselläni jatkuvalla soitolla niin kaiuttimista kuin mielessäkin. (E.L.)

Tuomio:  * * * *

Arvosteluasteikko

* * * * *  unohtumaton
* * * *  hieno
* * *  kannattaa kuunnella
* *  kannattaa kuunnella, jos vaihtoehtona on täydellinen tylsistyminen
*  ei kannata kuunnella, vaikka vaihtoehtona olisi täydellinen tylsistyminen.

 

Smash on Auranmaan Viikkolehden nuortensivu.