Sairaanhoitopiiri karsii yksityistä sairaankuljetusta

0
Teuvo Arvola toivoo, että Auranmaan Ambulanssin ensihoitoyksiköillä on sopimus sairaanhoitopiirin kanssa myös ensi vuonna.

VARSINAIS-SUOMI. Varsinais-Suomen sairaanhoitopiriin ensihoidon ja päivystyksen johtokunta lisää ambulansseja omistukseensa. Se on päättänyt lisätä sairaanhoitopiirin ensihoitoyksikköjen määrää 4–6:lla. Samalla vähennetään ostopalveluita, joten alan yrittäjät eivät nyt tiedä, keneltä heistä häviää työ.

Sairaanhoitopiirille siirtyvien yksiköiden asemapaikoista ei vielä ole tietoa. Ensihoidon ylilääkäri Timo Iirola pitää todennäköisenä, ettei niihin tule merkittäviä muutoksia. Varmaa tämä ei ole.

Maakunnan sairaankuljetusyrittäjille tilanne on vaikea. Esimerkiksi Auranmaan, Härkätien ja Loimaan ambulanssiyrittäjien muodostamassa Ysikymppi-yhteenliittymässä työskentelee noin 30 sairaankuljettajaa.

Sairaanhoitopiiri pyrkii selvittämään uusien yksiköidensä asemapaikat kesällä. Silloin yrityksille selviää, kannattaako ostopalvelusta tehdä tarjous. Monen työsuhteen jatkumien voi olla siitä kiinni.

–Pahimmillaan tämä on kuolinisku maakunnan yksityisille sairaankuljetuspalveluille, Auranmaan Ambulanssi Oy:n toimitusjohtaja Teuvo Arvola pelkää.

 

Lue lisää 24.05.2019 lehdestä