AURA. Turun arkkihiippakunnan tuomiokapituli tulee käsittelemään Auran seurakunnan tilannetta ja kirkkoherran tapausta piispa Kaarlo Kallialan mukaan elokuussa. Tuomiokapitulin tuleva ratkaisu ei kuitenkaan vielä välttämättä tuo pistettä tapaukselle, sillä päätöksestä voi vielä valittaa.

–Auran kirkkoneuvosto on esittänyt kirkkoherran erottamista, ja tuomiokapitulin on se käsiteltävä. Tässä ei nyt vielä voi sanoa juuta tai jaata, miten kaikki sujuu ja mikä lopputulema on, koska asia on vielä kesken. Myös päätöksestä sitten riippuu, tehdäänkö siitä valitus, piispa Kalliala toteaa.

Se on kuitenkin selvää, että Auran seurakunnassa toimitetaan ylimääräiset seurakuntavaalit lokakuussa. Tuomiokapituli on määräsi Auran seurakunnan toimittamaan ylimääräiset vaalit kirkkovaltuuston jäsenmäärän pudottua alle sallitun määrän. Tilanteeseen jouduttiin, kun yksi valtuutettu muutti toiselle paikkakunnalle.

Auran seurakunnan ylimääräiset vaalit toimitetaan 20. lokakuuta. Ennakkoäänestys järjestetään 8.10.–12.10. Ehdokasasettelu päättyy 15.8. kello 16.

 

Lue lisää 28.05.2019 lehdestä