Viikon kuvat: Rempseä rengastreeni, vaahtoava suihkulähde ja palvelutalon tiput

0
REMPSEÄÄ TREENIÄ. 16 naista saapuu tiistai-iltaisin ähisemään personal trainer Pia Matikaisen kotipihalle Salon Kuusjoelle. Tiistain Timmit -nimiseen rempseään porukkaan kuuluu muun muassa marttilalaisia, salolaisia ja tarvasjokelaisia naisia. Ja rempseää on kuntoilukin: pihatreeneissä hyödynnetään niin traktorin renkaita, trukkilavoja kuin köysiäkin. Kuvassa marttilalaiset Marika Lahti ja Sari Koskela treenaavat traktorinrenkaan pyöritystä Pia Matikaisen ohjeistuksella. Kuva: Enni Lahti, Auranmaan Viikkolehti.

Ikivanha riihi muuttaa Mellilästä museoon hirsi kerrallaan.

Risto Toodren mukaan hirsiä pystyy nostelemaan yksinkin, jos käyttää voiman lisäksi järkeä.
Hirsirakennusten lisäksi Viikon kuvissa on myös jotain pehmeää, kuten pehmoiset tiput uusikaupunkilaisessa palvelukodissa.

VIIKON KUVAT on yhdeksän sanomalehden yhteinen juttusarja, joka esittelee kohokohtia viikon uutiskuvista ja puheenaiheista. Katso kuvat ja lue tarinat.

 

VAAHTOAVA SUIHKULÄHDE. Turun Vähätorilla sijaitseva Suihkukaivo Leijona joutui viime viikonloppuna ilkivallan kohteeksi. Suihkulähde oli täynnä vaahtoa. Oletettavasti suihkulähteeseen oli lorautettu jonkinlaista pesuainetta. Turun museopalveluiden vastaavan intendenttin mukaan Turun ulkoveistokset kärsivät vastaavasta ilkivallasta silloin tällöin, mutta eivät sentään vuosittain. Kuva: Ari-Matti Ruuska, Turun Sanomat.

 

RIIHI MUUTTAA MUSEOON. Mellilän pappilan ikivanha riihi muuttaa hirsi kerrallaan Sarka-museeon. Talkoolainen Taisto Vuorio katkoi välipuita hirsien kuljetusta ja varastointia varten. Mellilän kirkon vieressä vielä hetken aikaa sijaitseva riihi on lähes 20 metriä pitkä. Kuva: Lari Kiviranta, Loimaan Lehti.

 

BREMERIN VALOKUVAT. Salon Taidemuseo Veturitalli on jälleen auki. Remontoidun tilan ensimmäinen näyttely esittelee laajasti valokuvaaja Stefan Bremerin tuotantoa. Keskeltä ja täysillä -nimeä kantava kokonaisuus vie kävijän tunteiden ja tilanteiden vuoristorataan, jonka keskiössä on ihminen. Lokeroita karttava kuvaaja on tuonut näyttelyynsä paitsi lukuisat ihmisyyden tulkinnat myös laajan kuvatyylien kavalkadin. Kuva: Minna Määttänen, Salon Seudun Sanomat.

 

PEHMEÄT TIPUT. Uusikaupunkilaisen Merililjakodin palvelutalon olohuoneessa on kunniavieraita. Pavelan siitoskanalan pehmoiset tiput on tuotu ilahduttamaan palvelukodin asukkaita. Seppo Viléniä hymyilytti pitää pientä untuvikkoa sylissä. Kuva: Päivi Sappinen, Uudenkaupungin Sanomat.

 

PUHEPELKO. Kaarinalainen Eetu Svärd, 9, ei sano sanaakaan koulussa. Eetu ei ole mykkä, sillä kotona hän puhuu kuin kuka tahansa lapsi. Hänellä on diagnosoitu puhepelko eli selektiivinen mutismi. – Mutistit ovat temperamentiltaan herkkiä lapsia, kertoo puhumattomuuteen perehtynyt lastenpsykiatri Mia Sarvanne. Usein mutistit ovat perfektionisteja. Epäonnistuminen voi jättää sanat jumiin pään sisään. Kuva: Marttiina Sairanen, Turun Sanomat.

 

CHILIJAUHETTA PUUTARHANSUOJELUUN. Monet Turun kotipuutarhurit ovat kyllästyneitä hirvieläinten aiheuttamiin tuhoihin. Hirvensalossa metsäkauriit kiipesivät yhdeksän terassin askelmaa ja söivät kesäkukat. Anita Puputti yrittää häätää puutarhaa kaluavia metsäkauriita väkevällä chilijauheella. Hän ripottelee maustetta suoraan purkista kasvien päälle. Kuva: Jane Iltanen, Turun Sanomat.

 

NAISTEN VAAHTERALIIGA. Trojansin naisjoukkue teki väkevän paluun jenkkifutiskartalle viime kaudella. Joukkue nousi takaisin ylimmälle sarjatasolle, jolla se pelasi edellisen kerran kolme vuotta sitten. Keskiviikon harjoituksissa pöllysi hiekka. Naisten Vaahteraliigassa on mukana kuusi joukkuetta: Roosters (Helsinki), Wolverines Gold (Helsinki), Saints (Tampere), Steelers (Kuopio), Trojans ja Valkyries (Pietari). Kuva: Jane Iltanen, Turun Sanomat.

 

12 REIKÄÄ. Someron uimahallin pihalla on nyt minigolfrata. Veera Hälli ja Teemu Kujanpää koikeilevat, miten peli sujuu uusilla radoilla. Minigolf tunnetaan myös nimillä pienoisgolf tai ratagolf. Kuva: Sari Merilä, Somero-lehti.

 

SHOKKITAPPIO. Salon koripalloylpeys Vilpas jäi tänäkin vuonna ilman Korisliigan mestaruutta. Runkosarjan ylivoimaisesti voittanut Vilpas hävisi tiistaina pelatun seitsemännen välierän Kouvolan Kouvoille lukemin 82–91. Kouvot saa korisfinaalissa vastaansa Karhubasketin. Kuva: Minna Määttänen, Salon Seudun Sanomat.

 

UNELMIEN LIIKUNTAPÄIVÄ. Unelmien liikuntapäivä sai kaarinalaiset liikkeelle viime lauantaina. Lumia Holman suosikkiliike on joutsen jäällä. Liike alkaa sillä, että katsoo suoraan eteenpäin. Toinen jalka nostetaan taaksepäin ja otetaan varpaista kiinni. Samalla jalan voi nostaa ylemmäs. Kuva: Ada Potinkara, Kaarina-Lehti.

 

SEURAKUNTA ILMAN PAPPIA. Pyhärantaan etsitään kirkkoherraa jo kolmatta kertaa peräkkäin. Kirkon työmarkkinalaitoksen mukaan kirkkoherroja houkutellaan pikkuseurakuntiin rahalla. Pyhärannan vt. kirkkoherra Sami Tolvanen otti määräaikaisen tehtävän vastaan Turun tuomiokapitulin pyynnöstä. Seurakunta on pian ollut kaksi vuotta ilman vakinaista pappia, sillä halukkaita tehtävään on ollut vaikea löytää. Kuva: Lilli Jokela, Turun Sanomat.

 

TANSSIEN JA LEIKKIEN. Turun uusi esittävän taiteen Finfringe-festivaali käynnistyi viime perjantaina leikki-ikäisille lapsille suunnatulla Playground-esityksellä. Se on interaktiivinen tanssiteos, jossa seikkailupuistollinen lapsia pääsi leikin varjolla tanssin makuun. Rebecka Jonsson sai lapset leikkimään ja liikkumaan. Kuva: Jane Iltanen, Turun Sanomat.

 

KOKO LAITLA LAULAA. Laitila Laulaa -yhteislaulutapahtumia järjestetään kesällä kaikkiaan viisi. Järjestelyt tehdään samalla tapaa kuin kuuluisassa Tammerkosken sillalla -ohjelmassa. Järjestelyt ovat Hanna Raiskinmäen, Jussi Kaurasen, Jukka Vehmaksen ja Petra Vuorion harteilla. Kuva: Solina Saarikoski, Laitilan Sanomat.

 

Viikon kuvat -sarjassa mukana olevat lehdet:
Auranmaan Viikkolehti, Kaarina-lehti, Kunnallislehti, Laitilan Sanomat, Loimaan lehti, Paikallislehti Somero, Salon Seudun Sanomat, Turun Sanomat ja Uudenkaupungin Sanomat.