Himolan teatteri muuttuu täysihoitolaksi, jossa muhii tunteiden koko kirjo

0
Eerikki Saarelainen (Vesa-Pekka Heikkilä) ja Hanne Leisi (Päivikki Lekari) pohtivat keskinäisiä välejään Himolan teatterin kesänäytelmässä.

PÖYTYÄ/Yläne. Himolan kesäteatterin tämän kesän näytelmä ”Kuin telkkä pöntöstä” pohtii aina ajankohtaista aihetta: rakkautta eri näkökulmista, välillä hyvinkin koomisesti.

–Elämme muutoksen aikaa. On hallituskriisejä ja muuta. Myös näytelmässä pohditaan muutosta ja muutosvastarintaa, kertoo näytelmän ohjaaja Emmi Lovén, joka ohjaa nyt Himolassa kolmatta vuotta.

Kesän näytelmä perustuu Matti Wanteen tekstiin.

–Teksti on lämminhenkinen ja siinä pääsee leikittelemään hahmoilla. Silti se ei ole läpi-naurettu. Vivahteita on paljon, Lovén kertoo.

Hahmoja on näytelmässä parisenkymmentä. Tapahtumat sijoittuvat pieneen täysihoitolaan, jonka joukko on sangen kirjavaa. Kun vielä kylälle suunnitellaan uutta tietä, on soppa valmis.

Kaikki toki haluavat uuden tien, kunhan se tehdään vähintään naapurin maille tai vieläkin vähän kauemmas.

 

Himolan teatterin ”Kuin telkkä pöntöstä” näytelmän ensi-ilta on sunnuntaina 23.6. klo 18.
Muut näytökset tiistaina 25.6., torstaina 27.6., tiistaina 2.7., torstaina 4.7. ja perjantaina 5.7. klo 19. Sunnuntaina 30.6. ja sunnuntaina 7.7. klo 13 ja 18. Yönäytökset 21.8., 23.8. ja 24.8. klo 22.
Himolan teatteri: Kuusistontie 425, Uusikartano, Pöytyä.

 

Lue lisää Kesälehdestä.