Pöytyän terveyspalvelut aiotaan keskittää Riihikoskelle

0
Pöytyän sote-palvelut aiotaan keskittää Riihikoskelle.

PÖYTYÄ. Pöytyän perusterveydenhuollon, suun terveydenhuollon ja sosiaalihuollon asiakaspalvelut keskitetään Riihikosken terveysasemalle, mikäli Auran ja Pöytyän sote-hankkeen työryhmien toimenpide-esitykset käyvät toteen. Aurassa järjestettäviin palveluihin selvitys ei kajoa.

–Tämä on esitys. Kunnan päättäjät sitten päättävät, mitä tehdään. Pöytyän ongelma on hajanainen palvelurakenne ja pienehkö väestöpohja, selvityksen projektipäällikkö, professori Arto Alanko tiivistää.

Hän julkaisi samansuuntaisia ajatuksia jo elokuussa 2018. Nyt luottamushenkilöistä ja viranhaltijoista koostuneet työryhmät ovat jalostaneet niitä eteenpäin.

Pöytyän terveyskeskuksen 30-paikkainen vuodeosasto on aikomus lakkauttaa. Osastokuntoutus hankittaisiin Loimaan sairaalasta ja akuuttihoito TYKS:n akuuttisairaaloista. Nykyinen arkipäivien kiirevastaanotto Pöytyän pääterveysasemalla kello 18:aan asti säilyisi ennallaan.

Kyrön ja Yläneen terveysasemat muutettaisiin palvelupisteiksi. Ne tuottaisivat terveyspalveluja ihmisille, joilla on riski jäädä palvelujen ulkopuolelle.

–Kyrön ja Yläneen palvelupisteissä olisi osaviikkoinen lääkäri ja osaviikkoinen reseptihoitaja esimerkiksi kaksi kertaa viikossa, Alanko sanoo.

 

Lue lisää 14.06.2019 lehdestä