Suomen kesä yllättää joka vuosi – niin myös kaupan jäätelövalikoima. Tämän kesän jäätelösesonkiin ovat yritykset tuoneet useamman uuden maun, mutta pakasteisiin on ilmestynyt myös suklaapatukoista tutun Kinderin jäätelövalikoima sekä Valion uudet, kenties jopa muista jäätelöistä poikkeavat jäätelömaut. Hyvältä kuulostavia jäätelöitä oli paljon, mutta Smash valitsi makutestiin mielenkiintoa herättäneet jäätelöuutuudet.

Jättis Unicorn
Hinta: 2,25e
Tämän jäätelön ulkonäkö herättää mielenkiintoa jäätelöaltaassa. Ingman Jättis Unicorn on hattaran- ja mansikanmakuista jäätelöä, jonka sisältä löytyy mansikkakastiketta. Odotukset jäätelön mausta olivat ilmeisesti liian korkealla – jäätelö maistuu nimittäin mansikkajäätelöltä. Kysymys lieneekin, miltä hattara maistuu, jotta sen voisi jäätelöstä tunnistaa? Jäätelö on kaikin puolin herkullinen, mutta odotuksiin nähden pettymys.
Tuomio: * *

Kinder Bueno -tuutti
Hinta: 1,39e
Kinder on varmasti jokaiselle tuttu herkku suklaapatukoista. Kinder on aivan uusi kasvo jäätelöaltaassa. Jäätelön ulkonäkö houkuttelee herkuttelijaa. Päällä on suklainen kansi täynnä perinteisen kinderin makua. Koko syömisen ajan kinder maistuu, mikä on positiivinen asia. Jäätelö on pieni, mutta sopivan suklainen kokonaisuus täyttämään makean himon.
Tuomio: * * *

Classic – mudcake core
Hinta: 1,59e
Jäätelön päällä on mutakakun palasia, jotka tekevät jäätelöstä tuhdimman. Kuoren jälkeen tulee perinteinen suklaajäätelö, ja sitten tulee jäätelön ydin: runsas mutakakku sydän! Kokonaisuus saa suurimmankin suklaan ystävän kylläiseksi. Jäätelön pitäisi tuoda syöjälle raikas olo, mutta mutakakku jäätelön tavoite ei ole raikkaimmasta päästä.
Tuomio: * * *

Ingman sitruunasmoothie -pakettijäätelö
Hinta: 2,55e
Tämä jäätelö pistää virnistämään lähes samalla tavalla kuin oikea sitruuna! Lieneekö siihen syy maussa vai raikkaassa ja kylmässä jäätelössä? Sitruunasmoothie on sitä jäätelön raikkautta parhaimmillaan. Jäätelössä on rakeinen koostumus, ja vaniljajäätelö tuo sitruunan raikkaaseen makuun makeutta. Jäätelö ei ole siis arvosteltavista makein, mutta se sopii täydellisesti kuuman kesäpäivän jäätelönälkään. Siitä myös riittää isommallekin porukalle!
Tuomio: * * * *

Valio passion-kookos
Hinta: 4,89e
Valio toi markkinoille monta purkkijäätelöä erikoisilla mauillaan. Muita makuja olivat esimerkiksi aura-laku ja mansikka-basilika. Purkin sisältä tuulahtaa vahva kookoksen tuoksu. Maku kuitenkin on aivan toinen. Makuyhdistelmä, passion ja kookos, on aika hyvä. Jos makuja lähdetään erittelemään, ei kookos maistu oikeastaan ollenkaan. Mauista korostuvat vaniljajäätelö ja passionhedelmä, eikä se ole paha laisinkaan. Hintaan nähden maistamisen arvoinen jäätelö.
Tuomio: * * * *
(E.M.)

Arvosteluasteikko

* * * * *  herkullista
* * * *  hyvää
* * *  kannattaa maistaa
* *  kannattaa maistaa, jos vaihtoehtona on silakkalaatikko
*   ei kannata maistaa, vaikka vaihtoehtona olisi silakkalaatikko.

 

Smash on Auranmaan Viikkolehden nuortensivu.