Yläneen Säpinöillä vanhoja kulkupelejä ja ministereitä

0
Viime kesänä Wanhat kulkupelit -kulkueessa nähtiin muun muassa vanhoja Pappa-Tuntureita. Kuva: Päivi Perkiö

PÖYTYÄ/Yläne. Yläneen torilla säpisee lauantaina kello 9–14 oikein kunnolla.
Säpinät-kesätapahtuman juontaa Tiina Nuortimo. Kello 10 on ohjelmassa Laululintusen karaoke ja kello 11 Typykät esiintyy.

Kello 12 starttaa Säpinöitten kestosuosikki, Wanhat kulkupelit -kulkue, jossa tullaan näkemään niin vanhoja kuorma-autoja, traktoreita, henkilöautoja kuin kaksipyöräisiäkin. Yläneen soittokunta säestää kulkuetta.

Säpinöitten aikaan Yläneellä on mahdollisuus nähdä myös ministeritason vieraita kaksin kappalein. Säpinätorilla Keskustan Yläneen paikallisyhdistyksen teltalla on vieraana on kulttuuriministeri Annika Saarikko kello 11–12. Samanaikaisesti Säpinöitten kanssa järjestettävässä Pöytyän kunnan vanhus- ja vammaisneuvoston kuntakierrostapahtumassa Yläneen Osuuspankin kerhohuoneella on vieraana opetusministeri Li Andersson kello 10–11.30. Kerhohuoneelle voi tulla keskustelemaan, täyttämään kuntalaiskyselyn ja nauttimaan kupposen kahvia kello 9–12.

Säpinää on myös Yläneen kirjastossa kello 10–13. Pihalla on lapsille pomppulinna ja mehutarjoilu. Lasten pomppiessa voivat aikuiset tutustua poistokirjatorin tarjontaan. Myynnissä on paljon lastenkirjoja. Lisäksi on tarjolla kasvomaalausta sekä satusuunnistusta.

Säpinöitten järjestelyissä ovat mukana Yläneen Yrittäjät, LC Yläne, Pöytyän kunta ja Yläneen kyläyhdistys.

 

Säpinät Yläneen torilla lauantaina 29.6. kello 9–14.