Avoimet puutarhat kutsuvat visiitille sunnuntaina

0
Lapinorvokin kukkaloisto on hehkeimmillään Senja Pitkäsen kukkapenkissä.

KOSKI. Avoimet puutarhat -päivään osallistuu Auranmaan alueelta neljä puutarhaa: Yläneen museopuutarha sekä Koskelta Hongiston taimisto, Verhonkoulu ja Lepolan puutarha. Kaikkiaan Varsinais-Suomessa on avoinna 53 puutarhaa sunnuntaina kello 12–17.

Verhonkoulu on Rantasen lapsiperheen kotipuutarha, vanhan kivikoulun pihapiiri maaseudun rauhassa Kosken Verhontiellä. Laajat istutusalueet, kasvimaa ja kaksi kasvihuonetta luovat leimaa vanhan koulun pihamaalle.

Tapani Rantanen innosti teemapäivään mukaan myös toisen koskelaisen puutarhaharrastajan, Senja Pitkäsen Huovintieltä.

Pitkäsen puutarha on rakennettu sorakuoppaan, jossa riittää monenmoista nähtävää. Pihamiljöön ilmeikkyyden kruunaa kahden hehtaarin laajuinen tekojärvi. Kasteluvettä riittää omasta takaa.

 

Avoimet puutarhat -päivän aikana sunnuntaina 7.7. avautuu vierailijoille yli 600 puutarhakohdetta ympäri Suomea. Puutarhat ovat avoinna kello 12–17. Kohteisiin voi tutustua etukäteen www.avoimetpuutarhat.fi -sivuilla, joiden karttapalvelu auttaa reitin suunnittelussa.

 

Lue lisää 05.07.2019 lehdestä