Yläneen valtakunnansalin tuhotyöstä epäilty on vangittu

0
Valtakunnansalin tuhotyö tuhosi koko rakennuksen. Kuva: Jorma Kaarto.

PÖYTYÄ/Yläne. Mies, jonka poliisi otti viime perjantaina kiinni Jehovan todistajien Yläneen valtakunnansalin tuhotyöhön liittyen, vangittiin tänään tiistaina Varsinais-Suomen käräjäoikeuden päätöksellä epäiltynä törkeästä tuhotyöstä ja törkeän tuhotyön yrityksestä. Mies on myöntänyt teot kuulusteluissa.

Vangittu on Eurassa asuva keski-ikäinen mieshenkilö. Hän on ollut seurakunnan jäsen, mutta eronnut toiminnasta muutamia vuosia sitten.

Mies ei ole kohdistanut uhkailua suoraan seurakuntaa kohtaan, mutta on jossakin määriin vainonnut yksittäistä seurakunnan jäsentä. Häntä epäillään myös tämän seurakunnan jäsenen pahoinpitelystä.

Epäilty on kertonut teolleen motiiviksi sen, että seurakunnan jäsen on puhunut hänestä pahaa ja levitellyt hänestä perättömiä tietoja. Palon sytyttäminen liittyi vangitun kertoman mukaan näihin seikkoihin, eikä ollut suoraan kohdistunut seurakuntaa tai sen toimintaa vastaan.

Rikoskomisario Kristiina Kontio kertoo poliisin päässeen epäillyn jäljille, kun pahoinpitelyn uhriksi joutunut seurakunnan jäsen otti poliisiin yhteyttä.

Poliisi otti epäillyn kiinni ja kuulusteluissa hän myönsi teon sekä kertoi yksityiskohtaisesti, miten teko oli tehty. Epäilty oli käyttänyt rakennuksen sytyttämiseen palavaa nestettä. Rakennus tuhoutui palossa korjauskelvottomaksi.

Kontio kertoo, että syyte nyt vangittua miestä vastaan on nostettava viimeistään 16. lokakuuta. Poliisi odottaa vielä teknisen tutkinnan tuloksia.

Juttua on muokattu klo 13.10. Poliisin ensimmäisessä tiedotteessa ollut virheellinen tieto epäillyn asuinkunnasta on korjattu.