PÖYTYÄ. Pöytyän Urheilijat ry:n pesäpallojaosto on tiistai-iltaisessa kokouksessaan tehnyt päätöksen luopua miesten ykköspesiksen sarjapaikasta ja hakea miehille paikkaa Suomensarjan etelälohkosta ensi kaudelle.

Seuran mukaan päätös perustuu tarkkaan arviointiin sekä alueen että erityisesti seuran omien kasvattien pelaajatilanteesta lähivuosina. Taustalla on myös naapuriseuran Loimaan Palloilijoiden nousu ykköspesikseen.

–PöU pesäpallo on vahva kasvattajaseura ja jatkaa nuorten pelaajien kehittämistä kohti valtakunnan huippua. Kun naapurissa sijaitseva yhteistyöseura Loimaan Palloilijat junioripesis nousi ykköspesikseen ensi kaudeksi, uskomme yhteistyöllä löytyvän alueelle kilpailukykyinen miesten joukkue, joka tavoittelee lähivuosina nousua Superpesikseen Loimaan Palloilijoiden nimissä. Asiasta on sovittu seurojen välisellä yhteistyösopimuksella, kerrotaan seuran tiedotteessa.

Pöytyä pelasi miesten ykköspesiksessä yhtäjaksoisesti viisi vuotta eli kaudet 2015–2019. Joukkueen paras saavutus oli Superpesis-karsinnat kaudella 2017.

Jatkossa Pöytyällä panostetaan Pöytyän Urheilijoiden pesäpallojaoston mukaan entistä enemmän juniorien kehitykseen ja tulevalle kaudelle saadaankin jalkeille joukkue myös uuteen poikien Superpesikseen (B-pojat).

Naisten ja tyttöjen osalta tehty ratkaisu mahdollistaa täysipainoisen panostuksen seuran keihäänkärkenä toimivaan naisten ykköspesisjoukkueeseen. Pettymykseen päättyneen kauden jälkeen naisjoukkue vetäjineen päätti yhdessä jatkaa kesken jäänyttä projektia kohti Superpesistä. Tulevalle kaudelle Pöytyällä onkin jo jatkosopimukset useiden pelaajien kanssa. Tässä joukossa ovat mukana huikean kauden päätteeksi yhteistyöseura Rauman Feran riveissä B-tyttöjen SM-kultaa voittaneet Elisa Pauna ja Sylvi Pellonperä, joiden perässä olivat myös useat Superpesis-seurat.

Joukkueeseen on myös tulossa uusia pelaajia, mistä seura aikoo tiedottaa lähiaikoina tarkemmin.