TarU Hockey perusti tytöille oman jääkiekkojoukkueen

0
Treeneissä harjoitellaan taitoja monipuolisesti. Tässä harjoitellaan oikeaoppista kaatumista ja jäältä nousua. Kuva: Tuomas Honkasalo

LIETO/Tarvasjoki. Tarvasjoella on seurattu silmä tarkkana kylältä kotoisin olevan naiskiekkoilija Anni Timosen matkaa aina nuorten maajoukkuetasolle asti, mikä on synnyttänyt selvää lisäkiinnostusta tyttöjen jääkiekkoharrastusta kohtaan. TarU Hockey päätti perustaa alkaneelle kaudelle uuden tyttöjoukkueen, jossa kiekkoilee vuosina 2008–2012 syntyneitä tyttöjä. Siis vain tyttöjä.

Aiemmin lätkästä kiinnostuneet tytöt ovat joutuneet pelaamaan poikien kanssa yhdessä. Poikien joukkueissa kiekkoilee edelleen muutama tyttö, mutta uuteen tyttöjoukkueeseen on lähtenyt mukaan yhdeksän innokasta pelaajaa – ja lisää odotellaan tulevaksi.

–Tyttökiekolla on nyt imua ihan kunnolla. Tätä toiminnan aloittamista tuetaan ihan Jääkiekkoliiton tasolta asti. Viime vuonna meillä oli kokeilujäitä kerran kuussa ja tavoitteena oli jo silloin perustaa tyttökiekkojoukkue. Siitä on haaveiltu seurassa jo kymmenen vuotta ja nyt se on totta, kertoo TarU Hockeyn toiminnanjohtaja Lauri Isotalo.

Uudessa tyttöjoukkueessa pelaa eniten vuonna 2009 syntyneitä. Tytöt treenaavat oman valmentajansa kanssa, mutta harjoitukset ovat yhtä aikaa poikien treenien kanssa, sillä joukkueen koko on vielä suhteellisen pieni. Joukkueen valmennusvastuussa on tällä hetkellä Isotalo itse, mutta hän toivottaa tekijät tervetulleeksi sekä pelaaja- että valmennuspuolelle.

 

Lue lisää 13.09.2019 lehdestä