Voimalinjan kulmapylväs kaatui Yläneellä

0
Voimalinjan pylvään kaatuminen aiheutti melkoisen sekasotkun kallion laelle.

PÖYTYÄ/Yläne. Alatien varressa olevan kallion laella seissyt Carunan 110 kilovoltin voimajohdon puinen kulmapylväs rysähti alas lauantain vastaisena yönä. Kaatumisen syystä ei ole vielä tietoa, mutta tapausta luonnehditaan hyvin harvinaiseksi. Voimajohto on rakennettu vuonna 2001.

–Asiaa tutkitaan parhaillaan ja selvitämme tapahtuman tarkemman kulun vastaavien tapahtumien estämiseksi. Asiakkaille aiheutui noin 11 minuutin katko, kertoo Caruna Oy:n viestintäpäällikkö Anna-Maria Halle.

Voimalinjan puupylväät ovat vankkaa tekoa, kaatuneen läpimitta oli noin 35 senttiä, joten ihan kevyt tuulenvire ei ole voinut pylvästä kaataa.

Carunan käyttökeskuspäällikkö Kimmo Vainiola kertoo, että pylväsrakennelman korjaustöihin päästäneen ensi viikolla. Sitä ennen selvitetään vauriot ja kartoitetaan materiaalit.

–Materiaaleista otetaan koepaloja, sillä haluamme selvittää, onko niissä ollut heikkoja kohtia. Omalla 30 vuoden työurallani ei ole kyllä vastaavanlaista tapausta tullut vastaan, Vainiola toteaa.

Voimalinjan lähellä asuvat Erkki ja Anna-Liisa Ristisuo heräsivät yöllä Alatielle pysähtyneen paloauton hälytysvalon välkkeeseen. He päättelivät, että tiellä on sattunut peurakolari, jonka takia hälytysajoneuvo on paikalla.

–Tilanteen oikea laita selvisi vasta aamulla. Aikamoista vääntöä siinä on tarvittu, että noin vahva pylväs menee nurin, Erkki Ristisuo sanoo.