Avantouintikausi alkoi avannotta

0
Valasrannan avantouimarit saivat uuden laiturin. Laiturin päässä on vyötäisille saakka vettä. Kuva: Tuomas Honkasalo

PÖYTYÄ/Yläne. Avantouintikausi alkoi Yläneen Valasrannalla hyvissä ajoin viime lauantaina, vaikka jäistä saati avannoista ei vielä ole tietoakaan.

Yläneen Kirkonkylän VPK on järjestänyt avantouintia Valasrannassa jo miltei 20 vuotta. Täksi talviuintikaudeksi rantaan saatiin uusi laituri.

–Avannosta tulee seesteinen mieli ja hyvä olo. Käyn kolme kertaa viikossa kylmävesiuinnilla tai avannossa ja iltaisin tulee uni aina paremmin. Enkä ole juurikaan ollut kipeänä, kertoo Valasrannalla kylmään Pyhäjärven veteen pulahtanut Pekka Vuorela.

–Meillä on sekasauna, vaikka pukuhuoneet ja pesutilat ovat tietenkin miehille ja naisille erikseen. Sekasaunassa jutut kulkevat hyvin ja saattavat pysyä vähän siistimpinä ja asiallisempinakin kuin pelkässä miesten saunassa, paljastaa Hannu Juhola Yläneen Kirkonkylän VPK:sta.

 

Kyrössä uidaan lauantaista lähtien

Talviuintikausi on alkamassa myös Kyrössä. Talviuintikauden avajaistapahtumaa vietetään lauantaina 12.10. klo 15–20 Kyrön maauimalassa. Tarjolla on uintia syysviileässä altaassa, saunomista sekä rentoutumista höyryävässä kylpypaljussa pelkällä saunamaksulla.
Luvassa on myös arpajaiset sekä suolaista ja makeaa purtavaa kahvi- ja grillibuffeteista.

 

Lue lisää 08.10.2019 lehdestä