Auranmaan Viikkolehti otti hopeaa paikallislehtikisassa

0
Auranmaan Viikkolehden Päivi Alm-Huhti, Sari Kaukoranta, Asko Virtanen ja Päivi Perkiö olivat vastaanottamassa palkintoa torstai-iltana Suurilla Lehtipäivillä Hyvinkäällä. Kuva: Kati Uusitalo.

LEHDISTÖ. Auranmaan Viikkolehti on sijoittunut toiseksi Sanomalehtien Liiton järjestämässä Paikallislehtikilpailussa. Vähintään kaksi kertaa viikossa ilmestyvien paikallislehtien sarjassa voiton vei Koillissanomat. Kolmanneksi sijoittui Kalajokilaakso. Viiden parhaan joukkoon sijoittuivat lisäksi Itä-Häme ja Åbo Underrättelser.

Palkinnot jaettiin Hyvinkäällä Suurilla Lehtipäivillä torstai-iltana.

Auranmaan Viikkolehden toista sijaa raati perusteli laadukkaalla sisällöllä ja hyvin toteutetuilla journalistisilla ratkaisuilla.

–Erityisen vaikutuksen raatiin teki osallistava nuorten palsta (Smash). Sellaisia kaivataan paikallislehdiltä, jotta nuoret tietäisivät vielä vuosikymmenten päästäkin, mikä on paikallislehti, perusteluissa kerrotaan.

Auranmaan Viikkolehden henkilökunta otti sijoituksen vastaan hyvillä mielin.

–Toinen sija on paras mahdollinen. Se kertoo, että Auranmaalla tehdään todella laadukasta lehteä, mutta vielä jäi tavoiteltavaa tuleviinkin kisoihin, kommentoi päätoimittaja Asko Virtanen.

Paikallislehtikilpailussa jaettiin myös muita palkintoja. Vähintään kaksipäiväisten lehtien verkkokilpailun voitti Koillissanomat ja kunniamaininnan sai Östnyland.

Kerran viikossa ilmestyvien paikallislehtien sarjan puolestaan voitti Kiuruvesi-lehti. Toiseksi sijoittui Perhonjokilaakso ja kolmanneksi Haapavesi-lehti. Viiden parhaan joukkoon sijoittuivat lisäksi Järviseudun Sanomat ja Rantalakeus.

Yksipäiväisten lehtien verkkokilpailun voitti Lempäälän-Vesilahden Sanomat. Kunniamaininnan sai Inarilainen.

Paikallislehtikilpailun painettuja lehtiä ja verkkolehtiä arvioineessa raadissa oli 15 journalismin opiskelijaa Haaga-Helia ammattikorkeakoulusta. Raadin työtä ohjasivat journalismin lehtorit Sari T. Tiiro ja Reetta Nousiainen Haaga-Heliasta.

Paikallislehtikilpailuun osallistui yhteensä 88 lehteä ja 49 verkkopalvelua. Parhaat paikallislehdet palkittiin Sanomalehtien Liiton Suurilla Lehtipäivillä Hyvinkäällä torstai-iltana.