Hilkka Palomäki tietää mikä maalla maistuu – Lounaspaikkayrittäjänä jo 30 vuotta

0
Hilkka Palomäen lounaspaikassa Mellilässä juhlittiin tasavuosia tiistaina ja keskiviikkona.

LOIMAA/Mellilä. Mellilän Lounaspaikka ja pitopalvelua 30 vuotta pyörittänyt yrittäjä Hilkka Palomäki tietää vuosikymmenten kokemuksella, että ihmisten ruokailutottumukset ovat muuttuneet kevyempään suuntaan.

–Ei salaatti ennen tahtonut tehdä kauppaansa. Nyt sitä syövät kaikki tosi paljon. Lautasella on useimmiten puolet erilaisia salaatteja. Isänikin oppi 80-vuotiaan syömään niitä, Palomäki naurahtaa.

Kasvisten ja vihannesten kasvanut menekki ei tarkoita sitä, etteivätkö liharuuat olisi maaseudulla edelleen suosikkeja. Kala eri muodoissaan on toinen, mikä lounasruokailijoille ja pitoväelle kernaasti maistuu. Broileria Mellilässä tarjoillaan lounaalla kerran viikossa.

–Hyvät, kotimaiset raaka-aineet. Niistä kaikki lähtee. Täytyy tietää, mitä ihmisille syöttää. Lihat hankin lähiseudun erikoisliikkeistä, vaaleat leivät ja saaristolaislimput leivomme täällä itse. Normiruoka on se, mikä maalla maistuu. Kaupungeissa asia voi olla toisin.

 

Lue lisää 22.11.2019 lehdestä