Ilkka Virta, vko 46

0
Ilkka Virta

Nimi, ikä, kotipaikka, ammatti/työ
–Ilkka Virta, 58, Lieto, kasvatustieteiden tohtori, rehtori Auranlaakson kansalaisopistossa.

Mikä saa sinut hyvälle tuulelle?
–Työssäni minut saavat hyvälle tuulelle tyytyväiset asiakkaat. Mukava tunne on aina, kun saa jonkun ison ja aikaavieneen työn onnistuneesti tehdyksi. Esimerkiksi nyt tuntui hienolta, kun uusi kansalaisopiston juhlakirjamme ”Sivistyksen äärellä” tuli kirjapainosta ulos.

Mikä ottaa pattiin?
–Joskus, kun unohtaa jonkun itselle tai toisille tärkeän asian, se ainakin harmittaa kovasti. Omat riittämättömyyden tunteet eli kun haluaisi tehdä jonkun asian, mutta ei osaakaan voivat toisinaan aiheuttaa harmaita hiuksia.

Minkä taidon haluaisit oppia?
–Haluaisin oppia soittamaan sähkökitaraa paljon paremmin kuin mihin nykyiset taitoni yltävät. Olen sellainen omaksi iloksi rämpyttelijä.

Ketä tai mitä haluaisit kiittää tai kehua?
–Haluan kiittää Pöytyän kuntaa ja opistomme henkilöstöä siitä, että olen saanut täältä kuusi vuotta sitten hyvän työpaikan ja mainion työyhteisön. Olen vuosien varrella ehtinyt työskennellä useissa kunnissa ja kaupungeissa ja tällä kokemuksella täytyy sanoa, että täällä Pöytyällä asiat sujuvat kyllä todella hyvin.

Minkä asian eteen olisit valmis tekemään talkootyötä?
–Olen tehnyt menneinä vuosina talkootyötä erityisesti vinttikoiraharrastuksessani. Mielelläni tekisin talkootyötä jatkossakin, mutta jonkin hyödyllisen asian puolesta. Mikä se on, sitä pitäisi vielä miettiä tarkemmin.

Minkä paikan esittelisit kotikunnastasi vieraille?
–Pöytyällä erityisesti kirkot ja kartanot ovat kiehtovia kohteita. Omassa kotikunnassani Liedossa veisin vierailijat ehkä Nautelan museoalueelle.

Kenestä tai mistä aiheesta haluaisit lukea lehtijutun?
–Itse tykkään lukea juttuja vanhoista asioita. Paikallishistoriaan liittyvät juttut aina kiinnostavat.

Edellinen viikon henkilö halusi kysyä sinulta: minkä asian muuttaisit kotipaikkakunnallasi, jos se olisi sinulle mahdollista?
–Paikallislehtemme Turun Tienoo Liedossa muuttui kesäkuussa vain kerran viikossa jaettavaksi. Palauttaisin sen takaisin kahdesti viikoittain ilmestyväksi.

Mitä kysyisit seuraavalta viikon henkilöltä?
–Miten haluaisit kehittää kotikuntasi kansalaisopistotoimintaa? Mitä kursseja toivoisit lisää?