Kätevien käsien myyjäisillä 2000 euroa riksapyörän hankintaan

0
Anneli Heinonen, Liisa Luoto ja Leila Venäläinen myivät erilaisia käsityötuotteita hyvän asian puolesta.

PÖYTYÄ/Riihikoski. Kätevien käsien Riihikosken kirjastossa järjestämät myyjäiset olivat menestys.

–Yllätyimme täydellisesti. Kolmessa tunnissa paikalla kävi noin 250 ihmistä. Kassaan kertyi kaikkiaan 2015 euroa. Jo pelkästään arvoista kertyi 720 euroa, sillä saimme paikallisilta yrityksiltä todella hyviä palkintoja, Ritva Takkinen kertoo.

Kätevien käsien tekemien käsitöiden lisäksi myynnissä oli muun muassa leivonnaisia, havukransseja ja lasikoristeita.

Yksi syy myyjäisten menestykseen oli varmasti se, että kaikki rahat lahjoitettiin Riihikodille hankittavan riksapyörän ostoon. Kyrön Kotikarpalossa ja Yläneen Kartanokodissa sellaiset on jo käytössä.

–Lions club on luvannut avata riksapyörää varten oman tilin. Myyjäisistä kerätyt varat laitetaan sinne, Takkinen kertoo.

Myyjäisistä saatiin melkein puolet tarvittavista rahoista. Sähköavusteisen riksapyörän hankintahinta on noin 5000–6000 euroa.

Joka toinen torstai Riihikosken kirjastossa kokoontuva Kätevät kädet on jo useana vuonna lahjoittanut työnsä tuloksia johonkin hyväntekeväisyyskohteeseen. Sukkia on kudottu niin vauvoille kuin vanhuksillekin.

–En edes osaa sanoa, kuinka paljon olemme sukkia yhteensä kutoneet. Ryhmään tullakseen ei kuitenkaan tarvitse olla mikään superkäsityöihminen, joten rohkeasti mukaan vaan, Takkinen kehottaa.