LEHDISTÖ. Yli sata paikallislehden näköislehteä on vapaasti luettavissa viikonlopun ajan (15.11.–18.11.). Mukana vapaasti luettavien joukossa on myös Auranmaan Viikkolehti sekä useita naapurilehtiä Loimaan Lehdestä Somero-lehteen ja Kunnallislehdestä Kaarina-lehteen.

Lukuisat paikallislehdet avasivat näköislehtensä yleisölle postilakon vuoksi. Vaikka lakko ei vaikuta varhaisjakeluun ja suurin osa lehdistä saadaan toimitettua tilaajille, lakko vaikeuttaa Postin perusjakelussa olevien lehtien toimituksia.

–Suomalaisilla on nyt ainutlaatuinen tilaisuus tutustua elämään eri puolilla Suomea yli sadan paikallislehden kautta, Sanomalehtien Liiton järjestöpäällikkö Ilona Hannikainen kertoo.

–Innostamme ihmisiä tutustumaan lehtiin Pureudu paikallisiin -kampanjalla. Käynnissä on lisäksi leikkimielinen kilpailu siitä, miten monta paikallislehteä viikonlopun aikana ehtii lukea. Toivottavasti moni myös intoutuu tilaamaan itselleen laadukasta ja vastuullista paikallisjournalismia, Hannikainen sanoo.

 

Maksutta viikonvaihteessa (15.11.–18.11.) luettavia lehtiä on koottu Sanomalehtien Liiton verkkosivuille osoitteeseen
www.sanomalehdet.fi/paikallislehtien-nakoislehtia-maksutta.
Osoitteessa pääsee myös osallistumaan leikkimieliseen kilpailuun.

Auranmaan Viikkolehti ja muut TS-yhtymän paikallislehdet löytyvät myös osoitteesta https://www.tilaajapalvelija.fi/nakoislehti/