Tällä viikolla voi bongata joulupukin: joulunavauksia ympäri Auranmaata

0
Joulupukki johdatti joukkoja Kosken joulunavauksessa myös viime vuonna. Kuva: AVL:n arkisto/Tuomas Honkasalo

AURANMAA. Joulunavaustapahtumia vietetään tällä viikolla ympäri Auranmaata. Ensimmäisenä ehtii Koski, jossa vietetään joulukadun avajaisia torstaina 28.11. kello 17.30. Joulupukkikulkue lähtee liikkeelle torilta kello 17.30. Joulupuuroa on tarjolla kello 17.30 alkaen 250:lle ensimmäiselle. Jälkiruuaksi on luvassa glögiä ja pipareita. Kosken kirjastossa on samanaikaisesti myyjäiset. Tapahtuman järjestävät Kosken kunta ja Kosken Yrittäjät.

Aurassa Auraamon pop up -liiketilassa vietetään joulunavausta perjantaina 29.11. kello 12–20. Auraamon joulukauppa on joulunavauksen jälkeen avoinna 22. joulukuuta saakka tiistaista perjantaihin kello 12–19 sekä lauantaisin ja sunnuntaisin kello 11–15.

Kaulanperän koululla Pöytyällä jouluvalot syttyvät perjantaina 29.11. kello 17.30. Tarjolla on joulupuuroa ja glögiä. Joulupukki vierailee tapahtumassa. Tapahtuman järjestää Kumilan kyläyhdistys ja mukana menossa on myös Loukonkulman martat.

Uudenkartanon joulunavaus ja joulumarkkinat pidetään Lystmetässä lauantaina 30.11. kello 13–16. Joulumyyjäisten lisäksi tarjolla joulupuuroa ja glögiä. Joulupukki vierailee ja joulukahvila on avoinna.

Marttilan joulunavaus on vuorossa lauantaina 30.11. kello 16–18 Auranmaan Osuuspankilla (Kirkkotie 2). Ohjelmassa on muun muassa joulumyyjäiset, talutusratsastusta ja joulupukin vierailu. Tarjolla glögiä ja puuroa. Ilennassa myynnissä joulukukkia. Ilmainen lyhtyarvonta.

Oripään joulunavaus pidetään sunnuntaina 1.12. Kello 16 jouluvalot syttyvät osuuspankin pihalla. Sekä kunta että Lions Club lausuvat tervehdyksensä. Tarjolla on possua, glögiä ja pipareita. Tuttuun tapaan tilaisuudessa palkitaan myös Sora-Sanni ja Vesi-Vihtori. Tapahtuman järjestävät Oripään Lions Club ja Oripään kunta.