Kosken koulukeskus pääosin hyvässä kunnossa

0
Kosken koulukeskuksen ulkopuolella on nyt kosteaa. Sisäpuolella kosteutta löytyi kouluterveydenhuollon tiloista.

KOSKI. Siraten tekemän Kosken koulukeskuksen kuntotutkimuksen mukaan koulukeskus on pääosin hyväkuntoinen ja toimiva vaikka korjattavaakin löytyy. Rakennuksen kosteus- ja mikrobivauriot keskittyvät alapohjiin ja vanhan osan kellarin maanvastaisiin rakenteisiin.

Suurimmat ongelmat todettiin kouluterveydenhuollon tiloissa, joissa kevytrakenteisen ja huonosti tiivistetyn korotetun lattian alla on kosteudesta vaurioitunutta eristettä. Kouluterveydenhuollon tilojen lattia joudutaan purkamaan ja vanhat eristeet korvaamaan uusilla.

Tarvittavien remonttien alustava kustannusarvio on noin 150 000 euroa. Suunnittelun kilpailutus on jo alkanut, varsinaiset työt tehdään suurimmaksi osaksi ensi kesänä koulun loman aikana.

Tutkimuksen mukaan merkittävin koulun sisäilman laatua heikentävä ongelma on tuloilmajärjestelmässä olevat teollisten mineraalikuitujen lähteet. Tutkimus suosittaakin, että ilmanvaihtojärjestelmän kuitulähteet kartoitetaan ja poistetaan.

–Huonekohtaisia puhdistimia on jo hankittu ja ne toimivat ensiapuna, kertoi tekninen johtaja Mikko Salmi.

 

Lue lisää 13.12.2019 lehdestä