KURJENRAHKA. Kurjenrahkan kansallispuisto on edennyt Vuoden retkikohde 2020 -finalistiksi. Voitosta ja 5 000 euron palkinnosta kisaa yhteensä kuusi retkikohdetta.

Kilpailun voittaja valitaan yleisöäänestyksellä osoitteessa www.goexpo.fi. Tänä vuonna kilpailun teemana on ympäristömyönteisyys. Vuoden 2019 retkikohde -tittelin voitti Ylläs.

Vaikka retkeily mielletään luontoystävälliseksi harrastukseksi, raati nosti esiin luonnossa liikkujien vastuun siitä, että retkeilykohteet säilyvät hyvinä myös tulevaisuudessa.

–Jokamiehen oikeuksien rinnalla haluamme kiinnittää ihmisten huomion myös velvollisuuksiin, eli siihen, miten luonnossa käyttäydytään. Luonnossa ei esimerkiksi ole jäteastioita, ja jokaisen retkeilijän velvollisuus on tuoda omat roskansa pois. Retkeilyn suurimmat ympäristörasitukset tulevat matkustamisesta kohteeseen, ja siksi lähimetsä on tänä vuonna mukana finaalissa, kertoo kilpailun raadin puheenjohtaja Mikko Lamminpää.

Vuoden retkikohde -kisan voittaja julkistetaan GoExpo-messuilla 28.2.

 

Suosikkiaan voi äänestää osoitteessa www.goexpo.fi

 

 

1 KOMMENTTI

  1. Kurjenrahka on kyllä paras retkikohde missä harrastan patikointia. Sinne pääsee kätevästi vaikka linja-auto lila Turusta. Kaunis paikka ihana luonti.

Kommenttien lisääminen on estetty.