Auran kunnanviraston sisäilmamurheet jatkuvat

0

AURA. Kaksi Auran kunnanviraston työntekijää on joutunut siirtymään väistötiloihin voimakkaiden, sisäilmasta johtuvaksi epäiltyjen oireiden vuoksi. He työskentelevät nyt Auraamossa. Erilaisia oireita on ollut myös osalla muista kunnanvirastorakennuksessa työskentelevistä henkilöistä.

Joulukuussa harmia aiheuttivat toimistosihteereiden työtilaan asennetut sermivälilevyt, joiden liima-aine haisi voimakkaasti.

Tammikuun puolivälissä osa viraston työntekijöistä sai jälleen huomattavia oireita. Niiden arveltiin johtuneen siitä, että virastotalo oli jostakin syystä muuttunut erittäin alipaineiseksi. Tuolloin korvausilmaa tulee sisätiloihin helposti talon rakenteiden läpi.

Auran tekninen johtaja Kari Tuohi kertoo parhaillaan tutkittavan sitä, mistä hetkittäin ilmenevä alipaineisuus voi johtua. Ilmanvaihdolla sisätilat on suunniteltu pysymään ylipaineisina, mutta esimerkiksi tuulen suunta tai ilmanpaineen vaihtelu voi vaikuttaa asiaan.

Auran tilatyöryhmä selvittää helmikuun aikana, mistä kunnanviraston työtekijöille löytyisi lisää väistötiloja. Kunnanvirastossa työskentelee yhteensä 11 henkilöä, joista kaksi on nyt väistötiloissa.