Auranmaan Viikkolehti ottaa nettisivuillaan käyttöön maksumuurin

0
Paperi, tabletti vai kännykkä? Jatkossa Auranmaan Viikkolehden tilaajilla on entistä enemmän mahdollisuuksia valita, miten haluavat uutisia lukea. Asko Virtanen esittelee vaihtoehtoja. Kuva: Sirpa Virtanen

AURANMAA. Auranmaan Viikkolehti ottaa nettisivuillaan käyttöön maksumuurin. Käytännössä uudistus tarkoittaa sitä, että ilmaisia, kaikille avoimia juttuja on jatkossa lehden nettisivuilla vain vähän.

–Ilmaisia sisältöjä ei ole. Luotettavan paikallisen journalismin tekeminen maksaa aina, sillä sitä tekevät alansa ammattilaiset. On luontevaa, että myös netissä julkaistava aineisto on maksullista, koska Auranmaan Viikkolehti on maksullinen, tilattava lehti, päätoimittaja Asko Virtanen muistuttaa.

Suurin osa Suomessa ilmestyvistä sanomalehdistä on jo ottanut käyttöön maksumuurin.

Koska juttujen lukeminen netissä vaatii jatkossa tilauksen, nettiin tulee jatkossa reilusti enemmän juttuja kuin mitä tähän saakka. Entistä useampi juttu myös julkaistaan netissä kokonaan.

–Lukija voi valita, haluaako lukea uutisia netistä pitkin viikkoa vaiko kaksi kertaa viikossa ilmestyvää paperilehteä tai näköislehteä koottuna pakettina. Toisaalta, ne joita sähköinen maailma ei innosta, voivat tilata ja lukea vain paperilehteä niin kuin tähänkin saakka.

 

Tilausmuotoja on monia

Ne printtilehden tilaajat, jotka ovat jo aiemmin laajentaneet tilauksensa sisältämään myös näköislehden, saavat ilman lisämaksua lukuoikeuden myös kaikkiin verkkojuttuihin.

Auranmaan Viikkolehden kestotilaajille eli etutilaajille tilauksen laajentaminen käsittämään myös sähköiset palvelut maksaa 2e/kk ja määräaikaiseen tilaukseen 3e/kk.

Paperilehden tilaajilla on mahdollisuus kokeilla sähköisiä palveluita veloituksetta yhden kuukauden ajan.

avl.fi-sivuston maksullinen lukuoikeus pitää aina sisällään myös printtilehden digitaalisen näköisversion. Sähköiset tilaajat saavat käyttöönsä myös näköislehden digitaalisen arkiston, joka alkaa vuodesta 2012. Kerralla luettavaksi tulee siis yli 800 Auranmaan Viikkolehden numeroa, joissa historian lehdet havisevat.

Paperilehden tilaukseen voi liittää digilehden osoitteessa www.tilaajapalvelija.fi/digiavl/.

Maksumuurin alkutaipaleella kustantaja tulee tekemään tilaajille pontevia tutustumistarjouksia, sillä asiakkaita halutaan opastaa digitaalisten sisältöjen piiriin.

Kun nettisivuille kirjautuu kerran, selain muistaa sen jälkeen kirjautumisen.

 

Lisätietoa tilausvaihtoehdoista osoitteessa: www.tilaajapalvelija.fi/auranmaanviikkolehti/