Elisenvaaran koulun huutokaupassa myynnissä kaikkea mahdollista opetustauluista luurankoon

0
Tällä Piia Aurasen ja yhtenäiskoulun rehtori Mika Virtasen esittelemällä historiallisella kartalla peittäisi näppärästi vaikka koko seinän.

PÖYTYÄ/Kyrö. Elisenvaaran yhtenäiskoulun vanhempainyhdistyksen ensi lauantaina 1.2. koulun juhlasalissa järjestämästä huutokaupasta odotetaan tapahtumaa, joka täyttää parkkipaikat pitkälti koulun ulkopuoleltakin.

Vuosikymmenten myötä tavaraa on karttunut vanhoista opetustauluista ja kartoista luurankoon, höyläpenkkeihin ja flyygeliin saakka. Huutokaupan tavaroilla kalustaisi mukavasti myös yksityisen kuntosalin tai metalliverstaan.

Elisenvaaran yhtenäiskoulun vanhempainyhdistyksen varapuheenjohtaja Piia Auranen ennakoi tulossa olevan tapahtuman, jollaista Kyrössä ei ole aikaisemmin nähty.

–Huutokaupan hoitava Piijuska on markkinoinut tätä myös Hämeessä ja meklarina toimiva Jukka Pulakka arvio huutokaupan kestävän koko päivän, joten yhteistyökumppanimme järjestävät paikalle myös puffetin ja makkaranmyyntiä, kertoo Auranen.

Irtaimisto on peräisin koulun purettavasta, homeen vaivaamasta osasta. Meklarin kokemuksen mukaan koulujen vanha irtaimisto vetää tässäkin tapauksessa tehokkaasti väkeä paikalle.

Vanhat kartat ja opetustaulut on ja osa muuta irtaimistosta on koottu juhlasaliin, mutta osa kauppatavarasta on myös luokissa. Ostajat saavatkin varautua kulkemaan myös ympäri vanhaa koulua.

Huutokauppa Elisenvaaran koululla lauantaina 1.2. kello 11 alkaen. Näyttö kello 9.30 alkaen.