Härkätien Puhelin julkaisi viimeisen puhelinluettelonsa

0
Härkätien Puhelin alkoi tehdä omia luetteloita 1950-luvun puolivälissä. Vasemmalla viimeiseksi jäävä kuluvan vuoden puhelinluettelo.

HÄRKÄTIE. Yksi aikakausi viestinnän historiaa tuli päätökseen, kun Härkätien Puhelimen viimeinen puhelinluettelo julkaistiin joulukuussa ja jaettiin joka kotiin Marttilassa, Koskella ja Tarvasjoella.

Vuonna 1945 kaikki Suomen puhelinnumerot mahtuivat vielä yksiin kansiin. Marttilan numeroita luettelossa oli 30.

Ensimmäinen HTP:n oma puhelinluettelo julkaistiin vuonna 1955. Kosken, Marttilan ja Tarvasjoen tiedot olivat esillä Turun luettelossa jo yhtiön perustamisvuonna 1897. Myöhemmin yhtiö oli mukana Turunmaan puhelinlaitosten liitossa, joka julkaisi omaa alueluetteloa ja toimi muutoinkin vastavoimana Turun kaupungin puhelinlaitosta vastaan.

–Varsinkin vanhempi asiakaskunta on vieläkin kysynyt ”pikkuluetteloa” jo etukäteen, mutta tietojen kokoaminen eri tahoilta on tullut liian hankalaksi, kertoo toimitusjohtaja Jouni Jaakkola Härkätien Puhelimesta.

 

Lue lisää 17.01.2020 lehdestä