Himolan lasten- ja nuortennäytelmässä tylyä meininkiä ja supertähden elämää

0
Orpolapset ovat juuri kuulleet jäävänsä ilman aamupalaa. Ankara orpokodin johtajatar Rautanaula (Pauliina Holm) on puolestaan tyytyväinen antamaansa rangaistukseen. Orpolapsia esittävät Alma Kainulainen, Lilja Lehtonen, Ellen Keskilä, Anni Peura ja Edvard Gavriljuk.

PÖYTYÄ/Yläne. Himolan teatterissa saa lauantaina ensi-iltansa Alli morjens -näytelmä. Lasten- ja nuortennäytelmässä on otettu huomioon kaikenikäiset katsojat.

–Siinä on eri tasoja: jotkut asiat naurattavat enemmän lapsia ja jotkut toiset taas aikuisia, näytelmän käsikirjoittaja ja ohjaaja Paula Ahola sanoo.

Kun huippusuosittu sometähti, laulaja, näyttelijä ja juontaja Alli Morjens (Janna Kajala) saapuu esiintymään Orputin orpokotiin, kohtaaminen paikan johtajatar Rautanaulan (Pauliina Holm) kanssa on jäätävä. Ensimmäinen edustaa raikasta tuulahdusta nykyajasta, kun taas toinen kalseaa kuivakkuutta menneestä. Asetelma on klassinen, sillä hyvä ja paha joutuvat vastatuksin. Lopulta kuitenkin hyvä voittaa pahan.

–Tässä liikutaan kahden erilaisen maailman välillä: on orpojen elämä ja sitten Allin elämä, selittää neljättä ohjaustaan tekevä, näytelmän käsikirjoittaja ja ohjaaja Paula Ahola juonen rakennetta.

Allin myötä orpolapset pääsevätkin näkemään muunlaista, glamourilla täytettyä elämää, mikä lopulta sekoittaa koko orpokodin arjen.

 

Himolan nuoren teatterin lasten ja nuorten Alli morjens -näytelmän ensi-ilta lauantaina 11.1. klo 15. Muut näytökset sunnuntaina 12.1. klo 15, keskiviikkona 15.1. klo 18, lauantaina 18.1. klo 15 ja sunnuntaina 19.1. klo 15. Yläneen työväentalolla (Haverintie 26). Lippuvaraukset iltaisin kello 19–20 ja viikonloppuisin kello 10–15, puh. 0400 798 740. Liput 7e (alle 3-vuotiaat ilmaiseksi). Yhteistyössä Uudenkartanon kyläyhdistys ry ja Auranlaakson kansalaisopisto.

 

Lue lisää 10.01.2020 lehdestä