Tyttöleijonat jäivät neljänneksi

0
Anni Timoselle Bratislavan MM-kisat olivat kolmannet ja viimeiset tyttöleijonissa.

SLOVAKIA. Tyttöleijonat sijoittuivat neljänneksi alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa Slovakian Bratislavassa. Pronssiottelussa Venäjää vastaan Suomi kaatui 6–1 lukemin. Suomen ainoaksi voitoksi koko kisoissa jäi 3–1 voitto puolivälierissä Tshekkiä vastaan. Maailmanmestaruuden vei USA jatkoaikavoitolla Kanadasta. Suomen joukkueessa mukana oli viime vuoden pronssimitalisti, tarvasjokelainen Anni Timonen.
Suomi pelasi kisoissa A-lohkossa, josta suoraan välieriin pääsivät lohkon ykkönen ja kakkonen Kanada ja USA. Alkulohkossa Suomi jäi viimeiseksi hävittyään myös lohkokolmoselle Venäjälle. Suomen puolivälierissä kohtaama Tshekki sijoittui B-lohkon ykköseksi. Voittamalla Tshekin Suomi varmisti paikkansa kovemmassa A-lohkossa myös ensi vuonna.
Tänä vuonna 18 vuotta täyttävälle Timoselle kisat tyttöleijonissa olivat viimeiset. U18-joukkueen kokoonpanossa hän oli mukana kaikkiaan kolme kertaa. Vuonna 2018 Suomi sijoittui Venäjällä pidetyissä kisoissa viidenneksi ja viime vuonna Japanissa pidetyissä kisoissa Suomi sai pronssia.