Hirvilauma otti tärkeän voiton

0
Taru otti tärkeän voiton kukistamalla Salon Kiekkohait. Kuva: Markku Pönni

LIETO/Tarvasjoki. Taru Hockeyn edustusjoukkue rynnisti lauantaina voittoon Salon Kiekkohaista lukemin 7–3 (1–0, 4–2, 2–1). Voiton myötä joukkue todennäköisesti vältti karsintapeleihin joutumisen. Erittäin tasaisessa kymmeneen joukkueen sarjassa hirvilauma on sijalla kuusi, vain kaksi pistettä kolmannesta sijasta. Sarjaa on jäljellä vielä kaksi kierrosta. Pieni mahdollisuus vielä on, että karsintaviivan alapuolella oleva UJK nousee TarU:n kanssa tasapisteisiin. Tämä edellyttää UJK:lta kahta voittoa ja TarU:lta kahta tappiota. Tällöin maalisuhde ratkaisee karsintoihin menijän. Tällä hetkellä maalisuhde on huomattavasti TarU:n eduksi.

Hirvilauma lähti kauden tärkeimpään peliin hyvällä jalalla heti ensimmäisestä vaihdosta lähtien. Peliä oli pelattu vain puoli minuuttia, kun Kiekkohait joutuivat rikkomaan jäähyn arvoisesti. Kotijoukkueen ylivoimapeli ei kauaa ehtinyt jauhaa, kun hirvilauman nestori Arttu Ylilauri tälläsi siniviivalta tulisen lämärin vieraitten verkkoon. Tämän jälkeen peli jatkui Hirvilauman komennossa, mutta useista maalipaikoista huolimatta ensimmäiselle tauolle lähdettiin lukemissa 1–0.

Toinen erä käynnistyi hieman tasaisemmissa merkeissä, eikä peli ei enää pyörinyt pelkästään vierasjoukkueen päädyssä. Kiekkohait tasoittivat pelin yllättävällä laukauksella lähes nollakulmasta.

Peli ei ehtinyt kauaa vanheta, kun Arttu Kaurila laukoi Hirvilauman johtoon ajassa 24,36. Vajaan kahden minuutin päästä nähtiin mahdollisesti kauden komein maali, kun Marko Mäenpää ja Braden Smith taiteilivat komeilla syötöillä Kiekkohaiden puolustajan sekä maalivahdin selälleen ja Smith siirsi kiekon tyhjään nuottaan. Tämän jälkeen maaleja alkoi syntyä lähes liukuhihnalta, kun ensin Volter Timonen osui ja erän loppupuolella Smith laittoi kiekon toistamiseen verkon perukoille. Toinen erä päättyi lopulta lukemiin 5–2.

Kolmas erä käynnistyi jälleen kotijoukkueen komennolla. Hirvilauma pääsi pelaamaan ylivoimaa ja ajassa 44,45 Tuomas Tilkanen laukoi hirvilauman jo ratkaisevan tuntuisesti 6–2 johtoon. Kiekkohait pääsivät vielä kaventamaan tilannetta läpiajosta, mutta vierasjoukkueen turhautuminen alkoi tämän jälkeen näkyä jäähyjen muodossa. Kirsikkana kakun päälle Samuli Valvisto maalasi taululle loppulukemat 7–3 ylivoimalla.

Hirvilauman vastuuvalmentaja Tomi Jylhä kiitteli joukkueen suoritusta.

–Kaiken kaikkiaan erittäin kurinalainen ja tyylikäs suoritus. Joukkue pelasi kauden parhaan pelin hyvään paikkaan ja onnistumisia nähtiin niin nuorilta kuin vanhoilta pelaajilta.
Tuomas Tilkanen

 

Juttua on korjattu ja täsmennetty maanantaina kello 12.38. Toisin kuin alkuperäinen juttu antoi ymmärtää, sarjapaikan säilyttäminen ei vielä ole ihan varmaa.