Kosken Kaiun nuoret pöytätennistaiturit puhdistivat SM-pöydän

0
Palkintopallilla maan parhaat alle 13-vuotiaat pöytätenniksen pelaajat: Matias Vesalainen on mestari, Rasmus Vesalainen hopealla ja Hangon Turo Penttilä ja Vaasan Jesse Ikola pronssipallilla.

HELSINKI, KOSKI. Kosken Kaiun nuoret pöytätennistaiturit hallitsivat mielin määrin 13- ja 15-vuotiaiden junioreiden SM-kilpailuja viikonlopulla Helsingin Ruskeasuolla. On turha kysyä, mikä on Suomen paras poikajunioriseura pöytätenniksessä, sillä kaikulaiset veivät kisoissa kaikki jaossa olleet poikien mestaruudet ja vielä tukun muita mitaleita.

Mitalirohmuja olivat Vesalaisen veljekset Rasmus ja Matias sekä vantaalaisvahvistus Sam Khosravi, joka on tällä hetkellä maan selvästi paras alle 15-vuotias pelaaja. Kaiun mestaruussarjamiehistössäkin pelaava Sam voitti ikäluokan kaksinpelin lisäksi nelinpelin Espoon Aleksi Räsäsen kanssa sekä joukkuekisan Vesalaisen veljesten kanssa. Nelinpelin loppuottelu oli lähes kokonaan koskelainen, sillä Rasmus ja Matias kiipesivät tämän luokan loppuotteluun. Rasmus pelasi mainiosti ja sijoittui kolmanneksi 15-vuotiaiden kaksinpelissäkin.

Alle 13-vuotiaiden kaksinpelissä Matias oli loppuottelussa niukasti lukemin 3–2 parempi kaksoisveljeään Rasmusta. Joukkuekisassa pojat ottivat vakuuttavan voiton Martti Kanasuon pelatessa kolmospaikkaa. Loppuottelussa kukistui vaasalainen Kotirannan Kunto lukemin 3–1. Martinkin voitto oli lähellä, sillä kolmannessa pelissä hänellä oli jo neljä ottelupalloa.

Koko kisassa Rasmuksen saldo oli kaksi mestaruutta, yksi hopea ja yksi pronssi. Matiaksen vastaavat luvut olivat kolme mestaruutta ja yksi hopea.

Kaiun kannalta iloista oli myös se, että vielä monta vuotta näihin kisoihin mahtuvat Aapo Kanasuo, Aapo Lehti ja Frans Meller ottivat ensikosketuksensa SM-peleihin. Mitaleista ei vielä puhuttu, mutta joukkuekilpailun alkulohkossa KoKa 2 sai SM-tasolla avausvoittonsa, kun joukkue kukisti vantaalaisen TIP-70:n 3–2. Sekä Frans että molemmat Aapot pystyivät ottelussa yhteen voittoon, joten joukkuevoitto otettiin koko miehistön voimin.

–Aika hienoa, että Kaiku on edelleen maan selvästi paras junioriseura. Odottelemme innolla, mihin ihan nuorimmat pojat pystyvät kevään Nappulaliigassa eli alle 12-vuotiaiden kilpailuissa. Näyttää siltä, että uusi sukupolvi on taas löytymässä, Kaiun pöytätennisjaoston puheenjohtaja Tero Naumi mietiskeli.

Esko Heikkinen