Marttilan Yrittäjät mahdollistivat luokkaretken keräämällä rannekkeisiin yli 4000 euron potin

0
Marttilan yrittäjien puheenjohtaja Anna-Maija Virtanen on saanut yrittäjien viimeisestä tempauksesta paljon hyvää palautetta.

MARTTILA. Kun hätä on suurin, on apukin yleensä lähellä. Näin kävi Marttilassa, missä koulun toukokuinen luokkaretki Särkänniemeen oli tyssätä apulaisoikeusasiamiehen lausuntoon.

Apulaisoikeusasiamies on kuluvana talvena lausunut siitä, että peruskoulu on maksutonta ja kaikenlainen sellainen toiminta, jossa perheiltä kerätään rahaa, on kielletty. Tämä on toki myös opetushallituksen ohjeistus.

Ongelman edessä apuun tuli kuitenkin Marttilan Yrittäjät, jotka keräsivät keskuudestaan tarvittavat rahat huvipuistorannekkeita varten. Kuudesluokkalaiset olivat keränneet rahat itse, mutta jäljelle jäävät 135 ranneketta, joiden arvo on 4320 euroa, kustannettiin yrittäjien pussista.

Mukaan kampanjaan lähti 18 marttilalaista yritystä, joista jokainen antoi parhaaksi katsomansa summan.

–Asia eteni varsin nopeasti, niin kuin meillä Marttilassa on tapana. Meillä on Marttilassa aika lailla naisvoimaa, kun Eeva Korimäki johtaa kunnanhallitusta, minä yrittäjäyhdistystä ja kunnanjohtajakin on nainen, yrittäjäyhdistyksen puheenjohtaja Anna-Maija Virtanen naurahtaa.

Virtanen on muutenkin kotikuntaansa tyytyväinen. Asiat sujuvat mutkattomasti.

–Meillä on Suomen paras koulu, joten on hienoa olla mukana edistämässä nuorten asiaa. Monelta suunnalta on tullut jo kiitosta, että tämmöinen asia tehdään. Se on kaikille tasapuolinen ja satsaus tulevaisuuteen, Virtanen painottaa.