Pöytyällä on komea tonttivaranto – vain yksi asuintontti teki kauppansa viime vuonna

0
Kyrön Laurilantien alueelle on kaavoitettu 35 asuintonttia.

PÖYTYÄ. Pöytyän kunta myi viime vuonna yhden pientalotontin Kyröstä. Yritystontteja kunta myi kaksi kappaletta. Ne olivat Lallin teollisuusalueella ja Kyrön taajamassa.

Tällä menolla kunnat vapaat tontit eivät ole kohtsillään loppumassa, sillä kunnan kaavoituskatsauksen mukaan Pöytyän asuintonttivaranto on noin 350. Siihen sisältyy myös joitakin rivitalojen ja kerrostalojen rakennuspaikkoja. Lisäksi kaava-alueilla on yksityisomistuksessa oleva rakentamattomia kiinteistöjä.

Omakotitalojen rakentamiseen sopivia tontteja on tarjolla myös haja-asutusalueilla: Auvaisissa, Haverilla, Pöytyän kirkonseudulla, Kumilassa, Koivukankaan luontokylässä, Uudenkartanon Uudessakylässä ja Rannanmäen Koskelan alueella.

Kunnan omistamia yritystontteja on kaava-alueilla 55 kappaletta, joista alle puolet on kunnallistekniikan piirissä. Kiinteistöt ovat Kyrön, Lallin, Riihikosken, Ristinummen ja Yläneen asemakaava-alueilla.

Kunnan asemakaavat ovat kaavoituskatsauksen mukaan pääosin yli 10 vuotta vanhoja. Ne ovat silti yleisesti ottaen yhä toteuttamiskelpoisia.

Pöytyän kunnanvaltuusto tarkastelee kaavoituskatsausta kokouksessaan maanantaina.